Top 9 orașe din Europa unde poți petrece un city-break romantic

romantic paris

Ai început să te gândești deja la posibile destinații unde să petreci un city-break romantic alături de partenerul tău? Iată câteva idei care s-ar putea să te ajute să găsești destinația perfectă pentru voi doi:

  1. Paris, Franța

Orașul Luminii sau Orașul Iubirii nu are cum să iasă din topurile orașelor romantice. Chiar dacă poate părea clișeic sau lipsit de originalitate, trebuie să pui Parisul pe lista orașelor romantice pe care să le vizitezi măcar o dată în viață. Nu trebuie să răspunzi acum, dar după ce îl veți vizita împreună vei putea să ne spui – ce poate fi mai romantic decât să pășiți ținându-vă de mână pe străduțele mici din Paris, pe malul Senei, prin grădinile verzi din jurul turnului Eiffel, prin cafenelele prietenoase, uitându-vă seara la turnul Eiffel luminat sau privind apusul din vârful turnului?

  1. Viena, Austria

Dacă ai văzut deja filmul Before Sunrise, știi că a durat doar o noapte în capitala Austriei pentru ca Julie Delphie și Ethan Hawke să se îndrăgostească.  Întregul oraș te va face să te simți ca într-un basm, cu prinți, prințese, regi și regine, datorită arhitecturii baroce și neoclasice incredibile. Atmosfera din Viena vă va da ocazia să explorați, să aveți conversații lungi și să vă bucurați împreună de frumusețea din jur. Fie că alegeți să petreceți o zi în grădinițe magice ale Palatului Schonbrunn, fie că alegeți să admirați împreună priveliștea de la Gloriette, cu siguranță veți reuși să creați o escapadă de neuitat în Viena.

  1. Bruges, Belgia

Unul din cele mai populare orașe ale Belgiei, Bruges este un mic orășel de basm. O zi sau două de mers pe jos prin oraș s-ar putea să fie suficiente pentru a vedea principalele puncte de atracție turistică. Străduțele mici vă vor da ocazia să explorați împreună, să vă pierdeți și apoi să vă regăsiți printre ele. Iar diversele sortimente de ciocolată pe care cu siguranță nu le veți rata în drumurile voastre vor îndulci micul vostru city-break. Puteți încerca „probabil cea mai bună ciocolată caldă” la The Old Chocolate House, iar apoi vă veți putea odihni într-unul din hotelurile cu atmosferă de basm din oraș.

  1. Roma, Italia

Nici Roma nu putea rămâne nemenționat. Poate că sunt deja cupluri care au fost acolo și pot confirma care este starea pe care ți-o dă acest oraș cetate, pulsul lui și încărcătura istorică pe care o poartă. Vizitați împreună Capela Sixtină, rătăciți-vă în jurul fântânii Trevi și răsfățați-vă cu unele dintre cele mai bune înghețate din lume. Printre cele mai romantice locuri din Roma este Grădina cu Portocali, situată lângă impunătoarea biserică Santa Sabina și în apropiere de ruinele impresionante ale zidului care înconjura cândva Castelul Savelli. Un alt loc plin de romantism este Colina Gianicolo, de unde veți putea surprinde spiritul Romei într-o panoramă uluitoare.

  1. Verona, Italia

Nu degeaba Italia ocupă topul nostru cu mai multe orașe. Italia este recunoscută pentru stilul romantic pe care îl emană. Fiind locul de naștere al renumitei drame romantice „Romeo și Julieta”, conceptul de romantism emană acum din fiecare cărămidă din acest oraș. Lăsați-vă inspirați de zecile de cupluri care aleg să marcheze ziua nunții lor cu momente fotografice în centrul orașului. Chiar și privindu-le va fi suficient pentru a vă face să vă gândiți la planurile voastre de viitor. Cuplurile se pot bucura de Verona în toată gloria sa, plimbându-se prin Piazza Bra sau pe malul râulu Agide.

  1. Amsterdam, Olanda

Amsterdam este locul în care cuplurile pot avea parte de experiențe de care nu pot avea parte în multe orașe din lume. Cu atitudinea orașului open mind, cuplurile pot profita de flexibilitatea regulilor din Amsterdam pentru a-și da frâu liber imaginației și pentru a învăța lucruri unul despre altul. În Amsterdam vă puteți deschide mintea, dar și sufletul, către partener, în timp ce străbateți la pas malurile Rinului. Dacă alegeți să faceți city-break-ul iarna, în decembrie sau ianuarie, poate cel mai impresionant lucru de făcut ar fi să alegeți o croazieră pe canal, cu o băutură caldă, în timp de admirați Festivalul Luminilor. În anotimpurile calde însă, vă puteți bucura împreună de o plimbare cu barca pe canal, spunând povești la asfințit.

  1. Praga, Cehia

Orașul celor 100 de turle este o escapadă perfectă în weekend pentru îndrăgostiți, în special pentru cei care se bucură de arhitectură. Capitala cehă este îmbrăcată într-un amestec de stiluri gotice, renascentiste, baroce și Art Nouveau. Vara, orașul devine un adevărat muzeu în aer liber, iar bucătăria cehă copioasă și berile delicioase completează atmosfera cu un gust extraordinar. Praga oferă o frumusețe boemă aparte de care se vor bucura cuplurile explorând Centrul Vechi al orașului ținându-se de mână.

  1. Copenhaga, Danemarca

Un oraș în care găsești brioșe de scorțișoară în fiecare colț de stradă va fi mereu o idee bună, nu-i așa? Deși are un aer mai sofisticat, puteți să aveți parte de o după-amiază de distracție copilărească la grădinile Tivoli, unde puteți avea parte de spectacole de balet, musicaluri și multe altele. Puteți totodată să admirați Mica Sirenă, simbolul orașului Copenhaga și unul dintre cele mai cunoscute personaje ale scriitorului danez, Hans Christian Andersen, gândindu-vă totodată la sacrificiul personal pe care ea l-a făcut de dragul iubirii. Mica Sienă se află în parcul Churchill, un loc în care vă puteți așeza și gândi la istoria recentă, dar și la planurile voastre de viitor.

  1. Veneția, Italia

Revenim la Italia pentru că nu ne putem abține în fața frumuseților ei. Veneția este un loc cu totul unic datorită canalelor sale navigante și ocaziei pe care o au cuplurile să admire întregul oraș într-o plimbare relaxantă cu gondola. Într-un oraș presărat de o mulțime de canale minuscule, tu și partenerul tău vă veți bucura doar să vă pierdeți în acest oraș italian minunat – singurul oraș unde vă puteți lăsa purtați de val în neștie, într-un mod unic, fără o destinație anume, ci doar bucurându-vă de moment, admirând în același timp arhitectura impresionantă a orașului.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 9 orașe din Europa unde poți petrece un city-break romantic”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles