Cauți Cazare?

Batumi – Las Vegas-ul de la Marea Neagră

Batumi Las Vegas ul de la Marea Neagra

Batumi este considerat al doilea oraș ca mărime din Georgia și capitala Republicii Autonome Adjara, situat pe coasta Mării Negre, în sud-vestul Georgiei. Este situat într-o zonă subtropicală la poalele Caucazului. O mare parte din economia Batumi se învârte în jurul turismului și al jocurilor de noroc, dar orașul este, de asemenea, un port maritim important și include industrii precum construcția navală, prelucrarea alimentelor și producția ușoară.

Zgârie-nori în creștere din Batumi, vizibili în mod clar pe măsură ce avioanele se apropie de oraș, sunt dovada creșterii economice impresionante pe care Georgia a cunoscut-o în ultimul deceniu. Există mai multe dovezi aici despre cât de departe a ajuns Georgia în vremurile recente decât există, cu siguranță la prima vedere, în capitala țării, Tbilisi.

De la schimbarea puterii din Adjara, Batumi a atras investitori internaționali, iar prețurile imobilelor din oraș s-au triplat din 2001. În iulie 2007, sediul Curții Constituționale din Georgia a fost mutat de la Tbilisi la Batumi pentru a stimula dezvoltarea regională . [5] Mai multe hoteluri noi s-au deschis după 2009, mai întâi Sheraton în 2010 și Radisson Blu în 2011. Orașul are mai multe cazinouri care atrag turiști din Turcia, unde jocurile de noroc sunt ilegale.

În esență, Batumi este un loc distractiv și relaxat, dar, pentru călătorii mai exigenți, orașul oferă, de asemenea, o mulțime de surprize plăcute care, combinate cu câteva zile de odihnă și relaxare într-unul dintre hotelurile excelente ale orașului, oferă mod ideal de a finaliza o vacanță personalizată în țara Georgiei.

Datorită poziției sale la poalele Caucazului, Batumi are un climat subtropical care asigură că nici iernile nu sunt prea reci, nici verile nu sunt prea fierbinți. Acest fapt a atras elita Imperiului rus la Batumi în primă instanță și reputația sa de stațiune de vacanță de vară a crescut de acolo.

Batumi este, de asemenea, un oraș-port, dar pentru că granița din apropiere cu Turcia a fost închisă în perioada în care Georgia făcea parte din URSS, proeminența orașului a scăzut oarecum și nu a fost decât până la dizolvarea Uniunii Sovietice și re-ulterioară a țării. independență la începutul anilor 1990 că Batumi a început să înflorească din nou.

Batumi este destul de diferit de oricare alt oraș din Georgia și, deși locația sa este puțin mai ușoară (mai multe despre asta mai târziu), cu siguranță merită vizitată și oferă un contrast fascinant cu alte destinații mai tradiționale din țară. Iată câteva lucruri pe care le puteți face aici:

 

  1. Bulevardul Batumi

Datând din 1881, acest parc și promenadă din epoca rusă rămâne inima orașului, mai ales în lunile de vară, când nopțile sunt lungi, iar pasarela și cafenelele și barurile adiacente sunt pline de localnici și turiști. Construit inițial la ordinul guvernatorului de atunci al districtului Batumi, parcul de pe litoral și-a păstrat mai mult sau mai puțin caracteristicile originale, dar bulevardul s-a extins de atunci și se află acum în lungime  de 7 km. Căptușit cu fântâni, cafenele și baruri pe plajă, există, de asemenea, mai multe statui interesante la care vă puteți uita în timp ce vă plimbați de-a lungul său.

 

  1. Sculpturi și monumente

Alături de arhitectură, celălalt lucru care se remarcă cel mai mult în Batumi este abundența sculpturilor și monumentelor neobișnuite. Dintre numeroasele piese de artă răspândite în tot orașul, două dintre cele mai faimoase sunt situate la capătul nord-estic al Bulevardului Batumi. Ali și Nino este o pereche de statui metalice care se rotește continuu și fascinant, care reprezintă separarea tragică a doi îndrăgostiți; Ali un băiat musulman și Nino o prințesă creștină georgiană. Turnul Alphabet din apropiere, înalt de 130 de metri, pe de altă parte, este un monument în formă de helter-skelter mult mai agitat inspirat din cele treizeci și trei de litere ale alfabetului georgian. Amândouă merită văzute, dar, de asemenea, puteți vedea și alte lucrări, la fel de inovatoare, atunci când descoperiți orașul și, dacă timpul vă permite, încearcați să le vedeți pe timp de noapte, deoarece multe dintre ele sunt iluminate.

 

  1. Gradinile Botanice

Situate la periferia nordică a orașului, grădinile botanice din Batumi sunt un loc minunat pentru o plimbare relaxantă timp de câteva ore. Oferind o mare varietate de floră, această oază verde nu este doar unul dintre locurile cele mai liniștite ale orașului, datorită locației sale pe deal, este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri pentru a capta o vedere panoramică a țărmului coastei Mării Negre din Georgia.

 

  1. Hoteluri

Aproape fiecare marcă globală de hoteluri de cinci stele are prezență în Batumi, iar prețurile, conform standardelor vest-europene, sunt scăzute. Radisson Blu este cel mai plăcut pentru ochi. Complexul său spa este fabulos și, deoarece majoritatea oaspeților par să fie în cazinou, sunt șanse să aveți piscina pentru dumneavoastră numai.

  1. Cina

Unul dintre cele mai plăcute lucruri în petrecerea timpului în Batumi este oportunitatea de a experimenta meniurile restaurantelor și cafenelelor orașului. După Tbilisi, Batumi are cele mai bune opțiuni de luat masa din țară și veți găsi tot felul de locuri atât de-a lungul și în apropierea bulevardului / plajei, cât și pe străzile care duc de acolo. Unul dintre cele mai frumoase locuri este Piața Piazza, cu influență italiană, acest fiind alt punct de reper arhitectural al orașului, decorul din piață este unul fantastic și există o serie de restaurante și cafenele în care să vă bucurați de cadru în aer liber.

Orașul vechi este un alt loc minunat pentru a vă îndrepta spre cină. De la restaurante atmosferice și tradiționale în stil georgian până la brutării cu pereți care vând khachapuri și lobiani proaspăt coapte (brânză georgiană și, respectiv, pâine umplută cu fasole), există o mulțime de opțiuni în această parte a orașului pentru a se potrivi tuturor gusturilor.

Comentarii

Fii primul care comentează “Batumi – Las Vegas-ul de la Marea Neagră”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles