Cauți Cazare?

Area 51 – adevăr sau mit?

Area 51 adevar sau mit

Area 51 (zona 51) este situată în colțul de sud al Nevadei, în deșertul aspru Mojave din vestul Statelor Unite. Aici au existat inițial mine de fier și argint și mici comunități miniere care umpleau peisajul plat, uscat, ce include mesas, săruri și lacuri uscate din clei întărit. În 1942, existau doar două poteci de pământ pe proprietatea din apropierea lacului Groom. Zona a fost folosită de armata SUA pentru practicarea bombelor. Se crede că numărul cincizeci și unu din Area 51 se referă la parcela de teren așa cum este numită pe harta topografului creată la începutul anilor 1950.

Astfel, Zona 51, este o detașare extrem de clasificată a bazei forțelor aeriene Edwards, fiind construită în 1955 ca parte a complexului mai substanțial din Nevada Test and Training Range, inițial pentru a servi ca instalație de testare pentru avionul spion U-2. Deși nu a fost niciodată declarată „bază top secretă”, zona este foarte protejată și este limitată atât la utilizarea terenului, cât și la utilizarea spațiului aerian.

Până în prezent, Area 51 rămâne încă o facilitate de testare secretă, iar guvernul, precum și companiile ce testează aici, nu vă doresc nicăieri în apropiere. În prezent, cea mai apropiată zonă la care se poate ajunge cu mașina până în Area 51 se situează în continuare la peste 25 de kilometri distanță. Spațiul aerian restricționat de deasupra zonei 51 formează de fapt un dreptunghi cu o suprafață de aproape 1500 kilometri pătrați.

Cititorii de science fiction și teoreticienii conspirației cred că zona adăpostește obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri). După cum am menționat mai sus, deoarece este încă o zonă activă de testare secretă, nu este permisă vizitarea sau parcarea în apropierea intrărilor din Area 51. Vă puteți în schimb bucura de benzinăriile cu tematică extraterestră, restaurantele și magazinele de cadouri de-a lungul Autostrăzii Extraterestre, (cunoscută drept Nevada State Route 375).

  1. Autostrada extraterestră, Nevada State Route 375

Ruta 375 este o autostradă de stat reală în Nevada, dar datorită apropierii sale de zona 51, a fost desemnată oficial de Nevada drept autostradă extraterestră. Fâșia are o lungime de 98 de mile, conectând ruta de stat 318 la ruta 6 a SUA și traversând ceea ce este practic deșertul gol. Zona a devenit o destinație turistică, deoarece este aproape de Zona 51, baza militară extrem de secretă care a condus la crearea unor nenumeroase povești despre extratereștri și OZN-uri, astfel încât în 1996 statul a redenumit autostrada.

Dar fiți atenți! Există o mulțime de locuri distractive și prietenoase pentru a opri de-a lungul autostrăzii extraterestre, așa că excursionistii nu ar trebui să fie tentați să se aventureze în proprietatea super-secretă a armatei americane cunoscută popular sub numele de Zona 51, imortalizată în filme și folclor fictiv. Puteți conduce chiar în apropiere de acest loc, dar încercarea de a intra în zona de testare și antrenament Nevada din baza forței aeriene Nellis este ilegală.

  1. Rachel, Nevada

Având în vedere apropierea de zona 51 și situată pe autostrada extraterestră, este de înțeles de ce orașul Rachel, Nevada este cunoscut sub numele de „Capitala OZN a lumii”. Deși majoritatea localnicilor nu se preocupă de OZN-uri, există o comunitatea mică care face opriri regulate în speranța că va vedea sau descoperi OZN-uri. Aceștia sunt în mare căutarea de-a afla cât mai multe informații, la fel ca și călătorii înfometați care doresc un burger extraterestru la Little A’Le’Inn, din apropiere.

  1. Tururi și activități

În plus față de orașele fantomă și potențialele observări ale extratereștrilor, există o mulțime de lucruri de făcut în apropierea zonei 51. Muzeul Național de Testare Atomică realizeaza tururi lunare ale sitului de securitate națională din Nevada, administrat de Muzeul Național de Testare Atomică din Las Vegas. În timp ce vizita nu oferă șansa de a vizita zona 51 în sine cu familia dvs., puteți obține cu siguranță o idee despre zona “marțiană”, în timp ce vă pilotați propria navă în jurul sălbăticiei înconjurătoare.

  1. Zona 51 Alien Center

În timp ce Rachel, Nevada ar putea fi cel mai apropiat oraș de zona 51, Valea Amargosa (de cealaltă parte a bazei, nu de-a lungul autostrăzii ET) este probabil cea mai vizibilă, datorită clădirilor pictate în verde strălucitor și a panourilor publicitare împodobite cu OZN-uri. Zona 51 Alien Center este situată chiar pe SU-95 între Tonopah și Las Vegas, la intersecția către Parcul Național Death Valley (sud pe NV-373). Aici veți găsi o benzinărie, un magazin și o cafenea unde se servesc toate tipurile de kitsch cu tematică extraterestră, de la tricouri suvenir până la sticle de băutură.

  1. Hiko, T. Fresh Jerky & the Alien Research Center

În județul Lincoln, Nevada, în 1865, o serie de tabere miniere au prins viață într-o zonă numită Valea Pahranagat. William „Billy” Raymond a cumpărat câteva dintre mine și a proiectat un oraș numit Hiko. Astăzi, Hiko este cel mai recunoscut ca punct oficial de pornire (sau sfârșit) sudic al Autostrăzii Extraterestre, lângă zona de odihnă Crystal Springs. Înainte de plecare la drum, aici este locul și momentul perfect pentru a vă relaxa și pentru a testa niște E.T. Fresh Jerky.

Așadar, Zona 51 este unul dintre cele mai ciudate locuri din lume. Poveștile despre farfuriile zburătoare și creaturile extraterestre sunt destul de des atașate de această zonă. Ajuns în mijlocul Nevada, cumva ceva te împinge să te gândești că este ceva bizar aici, în zona 51. Zona a reușit destul de uimitor să creeze o subcultură și există oameni care sunt împătimiți și dedicați în descoperirea informațiilor care au legătură cu acest loc, fie ele adevărate sau false.

Comentarii

Fii primul care comentează “Area 51 – adevăr sau mit?”

Proprietati favorite