Cauți Cazare?

Venețiile nordice ale Europei

venetiile nordice ale europei

Veneția a fost și este unul dintre cele mai captivante orașe din lume datorită frumuseții canalelor sale, arhitecturii și lucrărilor de artă pe care le găzduiește în bisericile și galeriile sale.

Veneția și Laguna sa sunt un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Când oamenii vizitează Veneția, înțeleg imediat de ce acesta este unul dintre puținele orașe din lume care este protejat în acest fel.

Există, totuși, si alte locuri care întruchipează aspectul și spiritul venețian, și care de cele mai multe ori sunt întâlnite în partea nordică a Europei: de aici și numele de “Venețiile nordice ale Europei”. Sunt foarte multe astfel de orașe, însă am ales top 5 dintre cele mai fascinante.

1. Amsterdam, Olanda

 Cea mai cunoscută versiune a Veneției în Europa este orașul Amsterdam din Olanda. Asemănarea izbitoare cu Veneția este datorată faptului că Amsterdam deține peste 160 de canale care sunt construite astfel încât să înconjoare centrul orașului. De altfel, arhitectura sa uimitoare și culorile vibrante dar și cele peste 1.500 de poduri, emană un sentiment inerent romantic, asemenea Veneției. De-a lungul canalelor există multe bărci bine decorate, care sunt utilizate mai ales drept restaurante și baruri ce au ușile larg deschise pentru călători dar și pentru cei locali care vor să petreacă o după-amiază liniștită.

Ciclismul este o parte importantă a identității orașului și există multe piste și biciclete parcate și aliniate peste tot. Însă, o altă modalitate de-a vedea orașul prin pasajele înguste este de a închiria o barcă și a te plimba pe apă, bucurându-te de atmosfera romanțioasă, oferindu-i astfel, Amsterdamului dreptul de-a fi una dintre Venețiile nordice ale Europei.

2. Bruges, Belgia

Unul dintre cele mai frumoase orașe belgiene este Bruges. Bruges este un exemplu excelent de oraș medieval care și-a păstrat țesătura istorică de-a lungul secolelor in Europa. Mai mult decât atât, importanța apei în nașterea și creșterea orașului Bruges dar si a Veneției nu poate fi contestată, ambele având acest lucru în comun. Canalele și lacul orașului au jucat un rol important în dezvoltarea sa, precum și adăugarea farmecului și frumuseții unice. Una dintre cele mai bune modalități de a vedea Bruges este făcând o excursie cu barca prin labirintul său de canale, care oferă o perspectivă unică asupra pitorescului centru istoric al orașului. Bruges este o altă versiune a Veneției în spirit medieval, cu accente romantice, centrul istoric fiind unul dintre siturile patrimoniului mondial UNESCO din Europa.

3. Annecy, Franta

Franța se laudă și ea cu o versiune a Veneției, aceasta fiind Annecy, numele lacului pe ale cărui mal este întemeiată. Veneția dintre Alpi, așa cum a mai fost numită, se concentrează în jurul orașului vechi medieval și, bineînțeles, a lacului Annecy. Este o destinație de călătorie asemănătoare Veneției pentru că îmbină transportul pe apă -având canale care curg peste acest oraș plutitor de pe malul lacului-, cu atmosfera placută generată de clădirile timpurii și malurile înflorite. Din acest motiv, cel mai bun moment de-a vizita orașul este în sezonul de primăvară, deoarece florile colorate din tot orașul dau viață acestuia. Datorită farmecului ei boem și romantic, Annecy este un loc plin de viață unde artiști, pictori, caricaturiști și jongleri distrează vizitatorii pe aleile și piețele orașului. Annecy este una dintre Venețiile nordice ale Europei, fiind o Veneție cu accente franțuzești, aer alpin și plină de farmec medieval.

4. Copenhaga, Danemarca

Copenhaga, unul dintre cele mai interesante orașe scandinave, atrage turiștii prin farmecul său idilic. Are un centru vechi bine conservat, o arhitectură nordică impresionantă și o paletă de culori vibrantă. Nyhavn – este un dintre canalele orașului și este cel mai cunoscut, fiind și o zonă de divertisment în inima districtului modern din centrul orașului. Copenhaga se aseamănă Veneției prin culorile vii ale clădirilor așezate lângă canale ce își reflectă frumusețea în apele limpezi. Atelierele, studiourile de arhitectură și galeriile înghesuiesc orașul vechi. Nu veți găsi un loc mai bun de vizitat dacă sunteți interesat de cultură și vă bucurați de locuri care combină vechiul și modernul.

 5. Hamburg, Germania

 Ultimul dar nu cel din urmă este orașul Hamburg care este și el considerat a face parte din Venețiile Europei si este văzut de către germani ca fiind cel mai frumos oraș din Germania. Evident, asemănarea sa cu Veneția este datorată existenței numeroaselor sale râuri și canale, dar și a multor poduri (peste 2.300). Este o destinație de călătorie care seamănă mult cu Veneția și care poate fi simțită navigând pe Lacul Alster. Acest lac pitoresc este situat în inima orașului Hamburg, oferind priveliști uimitoare ale orașului din apă. Comparativ cu orașul plutitor, în Hamburg nu se găsesc atât de multe clădiri vechi. Aici totul este ultra-modern și progresiv, dar in același timp tinde să își respecte rădăcinile.

Care este, de fapt, autentica Veneție?

Veneția este unul dintre cele mai cunoscute orașe din Italia. Orașul are un simț renascentist, care se datorează cel mai probabil arhitecturii vechi de secole, nealterată.

Canalele, gondolele și bisericile grozave din Veneția pot fi aglomerate de turiști, dar există întotdeauna ceva cu adevărat magic în privința acestora. Ele aduc un element romantic amestecului, făcându-l ideal pentru luna de miere. Veneția, pe de altă parte, nu este pentru călătorii cu buget sau pentru pasionații de aer liber.

Veneția, care este alcătuită din sute de insule din Laguna venețiană, poate fi navigată doar pe jos sau cu barca. Deoarece autovehiculele sunt mai puțin frecvente în Veneția, orașul are o atmosferă liniștită, care permite turiștilor să se concentreze asupra admirării atracțiilor și gusturilor orașului. Acest lucru nu se întâmplă și in cazul Venețiilor nordice, ele având un transport mixt.

În ciuda faptului că există nenumărate locuri asemenea Veneției în Europa, 5 dintre care am enumerat mai sus, niciunul nu pare că se apropie la superlativ de Veneția. Ele împart caracteristici comune și oferă un ambient asemănător dar autentica Veneție rămâne cea din Italia.

Comentarii

Fii primul care comentează “Venețiile nordice ale Europei”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles