Cauți Cazare?

Top 5 lucruri de făcut la Paris

lucruri de facut la Paris

Parisul, capitala Franței, este unul dintre cele mai importante și influente orașe din lume. În ceea ce privește turismul, Parisul este al doilea oraș cel mai vizitat din Europa după Londra. Capitala Franței pare să fi fost concepută special pentru a bucura vizitatorii săi. Străzile, piețele, clădirile, grădinile și monumentele sale ii fac pe turiști să se întoarcă și, într-adevăr, mulți o fac.

Turnul Eiffel

Există diferite moduri de a experimenta Turnul Eiffel, de la o urcare de seară în mijlocul unor lumini sclipitoare până la o masă într-unul din cele două restaurante ale sale. Și chiar dacă aproximativ 6,2 milioane de oameni vin anual, puțini ar contesta faptul că fiecare vizită la Turnul Eiffel este unică – și ceva ce trebuie pur și simplu făcut atunci când se află la Paris.

Primul etaj (57m) al turnului are cel mai mult spațiu, dar cele mai puțin spectaculoase vederi ale celor trei niveluri. Pavillon Ferrié, închis cu sticlă, care este deschis din vara anului 2014, găzduiește un videoclip de imersiune, o cafenea mică și un magazin de suveniruri, în timp ce pasarela exterioară are un circuit de învățare pentru a ajuta vizitatorii să afle mai multe despre arhitectura inovatoare a turnului. Acest nivel găzduiește și restaurantul 58 Tour Eiffel.

Vederile de la etajul 2 (115m) sunt cele mai bune – impresionant de înalte, dar totuși suficient de aproape pentru a vedea„ detaliile orașului de mai jos. Telescoapele și hărțile panoramice plasate în jurul turnului identifică locațiile din Paris și nu numai.

Vederile de la ultimul etaj cu vânt (276m) se întind până la 60 km într-o zi senină, deși la această înălțime panoramele sunt mai cuprinzătoare decât detaliate. Sărbătoriți-vă ascensiunea cu un pahar de bule (de la 13 la 22 EUR) de la barul Champagne.

Muzeul Luvru

Puține galerii de artă sunt la fel de venerate sau intimidante ca Luvrul, bijuteria coroanei din Paris pe care niciun turist pentru prima dată nu o poate ignora. La urma urmei, acesta este unul dintre cele mai mari și mai diverse muzee din lume, cu 35.000 de opere de artă expuse. Ar fi nevoie de nouă luni pentru a trece prin fiecare articol, necesitând o planificare prealabilă.

Cea mai admirată lucrare a Luvrului (și cea mai faimoasă pictură din lume) este cu ușurință La Joconde (în franceză; La Gioconda în italiană) a lui Leonardo da Vinci, doamna cu acel zâmbet enigmatic cunoscută drept Mona Lisa.

Un tur ghidat vă va permite să vedeți cu ușurință cele mai mari exponate, fără a vă pierde în labirintul care alcătuiește cel mai bun muzeu din Paris. Veți vedea nu numai Mona Lisa, subiectul scrisului atât de învățat, ci și celelalte picturi și sculpturi de referință ale Luvrului.

S-ar putea să vă alegeți propriul tur privat, condus de un ghid autorizat, pentru a vă duce prin istoria fascinantă a unei civilizații antice sau a unei școli de artă specifice.

Pentru a cumpăra bilete pentru intrarea la Muzeul Luvru o puteți face în avans, online, pentru a evita cozile lungi din fața casei de bilete de la Pyramid du Louvre.

Plimbare pe Champs Elysées și Grands Boulevards

Zona Champs-Élysées și Grands Boulevards are un aspect grandios. Principalele repere – Arcul de Triumf, locul Concordiei, locul Madeleinei și Palais Garnier – sunt alăturate de bulevarde maiestuoase, fiecare căptușit cu rânduri armonioase de clădiri din epoca veche.

Priveliștile monumentale vă vor ține ochii ocupați, dar magazinele de ultimă generație și magazinele elegante sunt rațiunea de a fi a acestui district și în curând veți găsi privirea alunecând spre vitrinele de lux. Dior, Chanel, Louis Vuitton … fanii haute couture se vor găsi atrași în faimosul Triunghi d’Or (Triunghiul de Aur), la sud de Champs-Élysées.

Dar există mult mai mult în această zonă decât suprasolicitarea modei. Vestigiile târgului mondial din 1900 – Grand Palais și Petit Palais, împreună cu podul Pont Alexandre III – găzduiesc o varietate de exponate excelente și care merită vizitate.

Catedrala Notre-Dame

Notre-Dame de Paris, numită și Catedrala Notre-Dame, biserică catedrală din Paris. Este cea mai faimoasă dintre catedralele gotice din Evul Mediu și se distinge prin dimensiunea, antichitatea și interesul arhitectural. Chiar și uitându-vă la turnurile remarcabile, vitraliile și statuia Notre Dame, respirația vă va fi luată. Este listată ca sit al patrimoniului UNESCO în anul 1991.

Monumentul este pe lista de vizite obligatorii când vă aflați la Paris și, prin urmare, vă puteți aștepta să fie aglomerat în fiecare zi. În general, este recomandat să vizitați Notre Dame între octombrie și martie, deoarece aceasta marchează off-sezonul la Paris. Weekend-urile sunt întotdeauna aglomerate și, prin urmare, este mai bine să evitați să vizitați biserica.

Shopping

Piețele stradale din Paris sunt mai mult decât simple locuri de cumpărături; sunt evenimente sociale pentru întregul cartier, iar vizitarea unuia vă va oferi o adevărată apreciere a vieții pariziene. Multe piețe stradale vând, de asemenea, haine, accesorii, articole de uz casnic și multe altele. Piețele din cartierele mai multiculturale din Paris sunt pline de aromele și aromele continentelor de dincolo de Europa.

Magazinele de alimente, vinuri și ceaiuri fac cumpărături delicioase. Produsele de patiserie s-ar putea să nu se păstreze, dar articolele pe care le puteți lua acasă (permițând reglementările vamale) includ macaroane ușoare ca aerul, bomboane de ciocolată, gemuri, conserve și, desigur, fabuloase franceze. Multe dintre cele mai bune mâncăruri (brânzeturi) pot asigura ambalarea sub vid.

Așadar, fie că Urcați în vârful Turnului Eiffel, mergeți pe Champs Elysées, vizitați Luvrul, vedeți multe spectacole și expoziții sau pur și simplu rătăciți de-a lungul malurilor Senei … citiți în franceză în grădina Tuileries și pur și simplu luați timpul pentru a experimenta modul de viață parizian.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 lucruri de făcut la Paris”

Proprietati favorite