Cauți Cazare?

Top 5 lucruri de făcut la Monaco

lucruri de facut la Monaco

Monaco, un oraș-stat suveran de pe Riviera Franceză, este cunoscut sub numele de „Teren de joacă al miliardarilor”. Micul oraș-stat este renumit pentru bogăția sa luxoasă, cazinourile și evenimentele pline de farmec, cum ar fi Monaco Yacht Show și Grand Prix-ul Monaco.

Este o destinație turistică populară datorită apropierii sale de Riviera Franceză, cunoscută și sub numele de Coasta de Azur, care include alte câteva orașe de plajă cunoscute, cum ar fi Nisa și Cannes. Monaco este un mic principat de pe Riviera Franceză, care este condus de Prințul de Monaco și este un loc extrem de bogat.

Monaco are o serie de atribute pozitive. Este un loc frumos de vizitat, de la climatul cald până la albastrul frumos al Mării Mediterane, precum și frumusețea naturală a munților și numeroasele grădini situate în întreaga regiune! Este foarte mic, dar există de fapt o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în timp ce vizitați Monaco. Iată 5 dintre ele:

Cazinoul Monte Carlo

Cazinoul din Monaco este clădirea emblematică și probabil unul dintre reperele cele mai familiare pentru dvs. atunci când vă gândiți la Monaco.

Pentru a intra în cazinou, trebuie să prezentați un act de identitate cu fotografie și să aveți cel puțin 18 ani. Costul intrării este de 10 EUR de persoană, plus 10 EUR suplimentari pentru accesul în camerele lor private.

Cazinoul este deschis pentru grupuri și tururi în fiecare zi, între orele 9.00 și 12.00, cu excepția Marelui Premiu de Formula 1 din mai. Înscrierea este de 10 EUR pentru grupurile de zece sau mai puțin și de 7 EUR pentru grupurile de mai mult de zece.

Nu există un cod vestimentar specific cazinoului, dar este necesară „ținută adecvată”. Aceasta înseamnă că nu trebuie purtat pantaloni scurți, pantofi sport sau flip-flops în orice moment.

Pentru o cameră în întregime pentru sloturi, Salle des Amériques este locul unde trebuie să mergeți (fără a menționa decorul incredibil). Camera privată iconică a Salle Médecin este pentru iubitorii jocului de masă.

Café de Paris este situat chiar vizavi de cazinoul Monte-Carlo, așa că, dacă doriți să faceți o pauză de la cazinou pentru a vă uita la soare și la oameni, acesta este locul ideal. Meniul braseriei este vast, indiferent dacă sunteți în căutarea unui espresso sau a unui prânz consistent.

Plaja Larvotto

Plaja Larvotto din Monte Carlo este cea mai plină de viață din Monaco. Golful de aici este foarte larg, aglomerat de turiști care vin la plajă să înoate și să facă plajă. Există, de asemenea, o mulțime de sporturi nautice aici, cum ar fi bărci cu motor, parașute, bărci cu banane, snorkeling și așa mai departe. Există atât de multe opțiuni pentru care oamenii pot alege și puteți petrece o zi întreagă de distracție aici.

Călătorii recomandă acest litoral vizitatorilor de toate vârstele, deoarece apa este superficială și calmă, iar plaja și facilitățile sale sunt curate. Cu toate acestea, familiile ar trebui să țină cont de faptul că unii plajieri au soare topless aici. De asemenea, ar trebui să rețineți că această plajă este foarte populară, așa că, dacă doriți un loc în nisip, ar trebui să planificați să ajungeți devreme.

Palatul Prințului

Palatul Prințului din Monaco este reședința oficială a monarhului din Monaco. Castelul a fost construit în 1191 ca o cetate genoveză. În istoria sa lungă și adesea dramatică, a fost împușcat și înconjurat de multe puteri străine. De la sfârșitul secolului al XIII-lea, a fost cetatea și reședința familiei Grimaldi. Prin urmare, Palatul Prințului reflectă nu numai istoria Monaco, ci și istoria familiei care a sărbătorit 700 de ani de la Monaco în 1997.

Astăzi, este posibil să admiri splendoarele Palatului, inclusiv: Capela Palatului, dedicată Sfântului Ioan Botezătorul, Galeria Hercule, Galeria Oglinzilor, Camera Roșie, Camera York, Camera Galbenă sau Dormitorul Ludovic al XV-lea , și Sala Tronului, precum și numeroase fresce, tapiserii și obiecte de mobilier. Biletul de intrare pentru adulți (peste 18 ani) este 10 EUR.

Stânca Monaco

Stânca Monaco este o atracție obligatorie pentru oricine vizitează Monaco. Este în inima principatului, care se întâmplă, de asemenea, să fie cea mai veche porțiune din Monaco.

Se numește Monaco-Ville și găzduiește Palatul Prințului din Monaco, o catedrală și câteva străzi mici și sinuoase.

Monaco-Ville este cartierul istoric al orașului Monaco și este fermecător, așa că nu vrei să-l ratezi. Există câteva parcuri minunate în Monaco pentru a admira priveliștea stâncii Monaco. Voi vorbi despre acele parcuri aici. Există multe de văzut pe Stânca Monaco, inclusiv schimbarea gărzii, așa că s-ar putea să doriți să vă începeți ziua vizitând-o mai întâi.

Puteți și vizita palatul atâta timp cât prințul nu este acolo. Verificați deasupra turnului principal al palatului și dacă vedeți un steag ridicat deasupra turnului, veți ști că Prințul se află în palat.

Muzeul Oceanografic și Acvariul din Monaco

Muzeul Oceanografic și Acvariul din Monaco este dedicat științelor marine. Este și un acvariu, deci de aceea se mai numește și Oceanarium! A fost construit acum peste 100 de ani, făcându-l unul dintre cele mai vechi acvarii și muzee dedicate științei și oceanografiei din lume.

A fost fondată de prințul Albert I și este situată de-a lungul stâncilor stâncii Monaco și a Mării Mediterane. Acest muzeu are vederi minunate asupra Mării Mediterane și, deoarece este situat în Marea Mediterană, există un acvariu situat în subsol care deține mii de exemplare marine.

Biletele costă între 11 și 14 euro (aproximativ 12 până la 16 USD) pentru adulți, în funcție de zi; reduceri sunt disponibile pentru copii. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web.

Așadar, acestea sunt cele 5 top lucruri de făcut la Monaco, a doua cea mai mică țară din lume (doar Vaticanul este mai mic). Locația naturală a orașului Monaco este într-adevăr impresionantă și dacă Monaco este una dintre primele țări din Europa pe care le-ați vizitat – vă va plăcea. Este minunat și pentru fotografi – mai ales noaptea. Clădirile istorice și porturile strălucesc cu lumini strălucitoare și colorate. Cu toate acestea, dacă îl comparați cu natura și orașele din Balcani, Caucaz sau Asia Centrală (unde nimeni nu pare să fie interesat să viziteze), Monaco pălește în comparație. Dar este totusi un loc minunat în care sa-ti petreci concediul.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 lucruri de făcut la Monaco”

Proprietati favorite