Cauți Cazare?

Ce este Aurora Boreală și în ce locuri o poți întâlni?

Aurora Boreala

Lumina nordică, cunoscută și sub numele de aurora boreală, este un spectacol minunat de lumină naturală vizibil în anumite perioade ale anului în emisfera nordică. Acest fenomen apare atunci când particulele încărcate electric de la soare intră în atmosfera Pământului și se ciocnesc cu particule gazoase, cum ar fi oxigenul și azotul. Experiența este suprarealistă, cu nuanțe vibrante de albastru, verde, roz și violet dansând pe cerul nopții.

Luminile Aurorei Boreale sunt unele dintre cele mai maiestuoase manifestări artistice ale naturii. De mii de ani, strălucirea de neon a aurorei a captat curiozitatea oamenilor de pe tot globul. Datorită călătoriilor și progresele tehnologice care sunt într-o continuă creștere, urmărirea luminii nordice nu a fost niciodată mai ușoară. Oamenii din diferitele zone ale mapamondului sunt mereu în căutarea acestei experiențe de neuitat. Care este locul în care acest spectacol luminos al naturii se poate vedea cel mai bine?

Aurora Boreală poate fi găsită în „zona aurorei” din emisfera nordică. Aceasta este o zonă de 2.000-3.000 km de polul magnetic sau la o latitudine de 66 până la 69 de grade nord. Cu cât ești mai aproape de această regiune, cu atât șansele tale de a prinde luminile sunt mai mari. Cel mai bun loc pentru a privi aurora este în Alaska.

Alaska este unul dintre cele mai bune locuri de pe pământ pentru depistarea aurorei deoarece vremea rece de aici, cerul senin și nopțile întunecate asigură condiții optime de observare a aurorei.

Unde? Aproape toată Alaska este excelentă pentru depistarea aurorei, deși Fairbanks se află în ovala aurorei și este o bază bună pentru călătorii. Renumita priveliște a aurorei Fairbanks atrage oameni din întreaga lume în timpul sezonului Aurora. Dar de ce este Fairbanks, Alaska popular pentru a admira Aurora Boreală?

Locația Fairbanks este ideală pentru vizualizarea aurorei boreale, deoarece se află sub „Auroral Oval”, o zonă în formă de inel din nordul îndepărtat, unde este concentrată activitatea aurorei.

În plus, precipitațiile scăzute ale Fairbanks și distanța față de zonele de coastă contribuie la nopțile curate în mod constant. Toate aceste variabile combinate fac din regiunea Fairbanks o destinație remarcabilă pentru o posibilă vizualizare a aurorei boreale.

Când? Lunile de iarnă sunt ideale datorită nopților mai lungi, dar este posibilă vizualizarea aurorei pe tot parcursul anului. Sezonul Aurora al Fairbanks este în perioada 21 august – 21 aprilie, iar aurora va fi vizibilă în Fairbanks în medie patru din cinci nopți când cerul este suficient de clar și întunecat. Din punct de vedere științific, aurora dansează pe cer întregul an, dar o putem vedea numai în timpul sezonului Aurora, când avem ceruri suficient de întunecate.

Cum puteți vedea aurora? Există atât de multe moduri diferite, dar o modalitate excelentă este de a face un tur al aurorei cu un ghid. Le puteți vizualiza dintr-o cabină sau cabană „aurorium” încălzită, le puteți vedea într-o aventură cu sania, într-un snow cat, printr-o călătorie parcursă pe autostrada Dalton sau chiar într-un zbor deasupra cercului polar. Puteți să campați, să conduceți sau să vizualizați aurora din confortul unei cabine sau cabane AirBNB încălzite.

Alte locuri unde aurora poate fi admirată sunt:

  1. Tromsø, Norvegia – Situat deasupra Cercului Polar Arctic, Tromsø este unul dintre locurile de top pentru a vizualiza lumina nordică din Norvegia. Partea de nord a țării este întunecată la începutul după-amiezii până dimineața târziu, de la sfârșitul lunii septembrie până la sfârșitul lunii martie. Datorită acestui aspect, există mai multe oportunități de a vedea aurora.

 

  1. Laponia, Finlanda – Laponia este situată în cercul polar din nordul Europei. Lumina boreală este vizibilă aproximativ 200 de nopți pe an în această regiune din Finlanda. Laponia este, de asemenea, cunoscută drept teritoriul lui Moș Crăciun, cu poporul sami (singurul popor indigen din Uniunea Europeană) și cu cei 190.000 de reni ai săi. Vânătorii de Aurora se pot aștepta să vadă luminile în orice noapte senină, între septembrie și martie, în nordul Laponiei.

 

  1. Kangerlussuaq, Groenlanda – Groenlanda poate să nu fie cel mai accesibil loc de călătorie pentru a vizualiza aurora boreală, dar cei care ajung acolo vor fi cu adevărat încântați. Tundra Kalaallit Nunaat (numele groenlandez pentru țară) este unul dintre cele mai bune locuri de pe glob pentru a vedea aurora. Perioada de observare a aurorei se extinde din septembrie până la începutul lunii iunie.

 

  1. Peninsula Kola, Rusia – Sezonul aurorei din Peninsula Kola din nord-estul Rusiei se extinde de la sfârșitul lunii august până în aprilie, dar iarna este cel mai bun moment pentru a vedea luminile aici. Acest lucru se datorează faptului că regiunea, care se află în cercul polar, se mândrește cu 42 de nopți polare, ceea ce înseamnă că zona este învăluită în întuneric total mai mult de 24 de ore. Este, de asemenea, una dintre regiunile mai temperate și accesibile din Rusia, unde puteți urmări aurora. Cel mai bun loc pentru a vizualiza luminile din peninsulă este din micul oraș portuar Murmansk, care se află în partea de nord-vest a regiunii.

 

  1. Yellowknife, Canada – Această locație este și ea considerată una dintre cele mai bune din lume pentru a admira aurora boreală. Canada găzduiește 80-90% din toate terenurile accesibile situate sub Aurora Oval, zona cu cea mai puternică activitate geomagnetică – producând cele mai luminoase și mai frecvente afișări ale luminii nordice din lume. Yellowknife, cunoscută sub numele de „Capitala aurorei din America de Nord”, datorită locației sale minunate și a condițiilor excelente de vizionare, atrage anual o mulțime de turiști. Cu nopțile lungi și clare de iarnă, mijlocul lunii noiembrie și până la începutul lunii aprilie tind să fie cele mai bune perioade ale anului pentru o vizionare de neuitat.

Comentarii

Fii primul care comentează “Ce este Aurora Boreală și în ce locuri o poți întâlni?”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles