Cauți Cazare?

Top 5 lucruri de facut la Bruxelles

Bruxelles capitala Europei top 5 lucruri de facut aici

Despre Bruxelles

Una dintre cele mai importante capitale ale Europei, Bruxelles-ul este poziționat în mod unic în pragul nordului Europei germanice și al sudului Europei romanice și poate fi considerat un punct comun al acestor două extreme. Această diversitate se reflectă în limbile pe care le veți auzi vorbind peste tot în Bruxelles. Bruxelles are numeroase atracții populare pentru vizitatorii pentru prima dată, consolidându-și statutul de unul dintre cele mai iconice orașe din Europa. Mai jos vom prezenta top 5 lucruri de făcut la Bruxelles.

Grand place

Grand place reprezintă piața principală situată în inima orașului și poate fi considerat epicentrul vieții din Bruxelles. Aceasta este, de asemenea, cea mai populară atracție turistică din oraș, iar popularitatea sa durabilă, precum și frumusețea și abundența clădirilor importante și-au asigurat statutul de patrimoniu UNESCO.

Cea mai veche documentație cunoscută a Grand Place datează din secolul al XII-lea, dar cele mai iconice clădiri din piață datează în cea mai mare parte din secolul al XVII-lea. Stând în mijlocul pieței și vizualizând panorama tuturor clădirilor, este posibil să vedeți multe stiluri artistice și arhitecturale așezate una lângă alta, ilustrând cât de importantă a fost această piață de-a lungul secolelor.

Cel mai emblematic punct de reper dintre toate numeroasele clădiri din Grand Place trebuie să fie Hotelul de Ville, altfel cunoscut sub numele de Primărie.

Dacă doriți să vă scufundați direct în inima orașului, atunci Grand Place este locul unde veți dori să începeți. La marginea pieței veți găsi și biroul oficial de turism din Bruxelles.

Royal Palace

Pentru fanii istoriei regale, Palatul Regal ar trebui să fie chiar în vârful unui itinerariu de tur al orașului. Acesta este palatul oficial al regelui și reginei belgienilor, deși nu mai este folosit în mod activ ca reședință regală. Totuși, acest palat are încă un scop oficial și multe funcții importante sunt găzduite în camerele de stat de aici.

Vizitatorii vor avea acces la o selecție de camere de stat ale palatului, care găzduiesc, de asemenea, opere de artă impresionante. Intrare libera.

Sfat pentru călători: Palatul Regal este situat chiar lângă „Parc de Bruxelles”, una dintre mai multe zone verzi mari din Bruxelles. Deși Parc de Bruxelles nu este considerat una dintre cele mai importante 10 atracții din Bruxelles, merită vizitată când vizitați Palatul Regal.

Muzeele Regale de Arte Plastice

Orice fan al artei care călătorește la Bruxelles va iubi Muzeele Regale de Arte Plastice care este o colecție de 4 muzee (Muzeul Vechilor Maeștri, Muzeul Modern, Muzeul Fin de Siècle și Muzeul Magritte) care sunt conectate între ele în inima Bruxellesului, făcând din acesta unul dintre cele mai importante situri culturale din capitală.

Cele patru muzee conțin peste 20.000 de lucrări de artă din secolul al XV-lea până în prezent, iar colecția include picturi, desene, sculpturi și instalații.

Un bilet combinat la toate muzeele din cadrul complexului costă 13 € pentru adulți, 3 € pentru cei cu vârste cuprinse între 5 și 25 de ani, 9 € pentru cei peste 65 de ani și gratuit sau copiii cu vârsta sub 5 ani.

Mâncare locală și bere

Nu există o modalitate mai bună de a experimenta un oraș nou decât să vă scufundați direct în cultura culinară, iar Bruxellesul are o cultură a mâncării și a berii care poate fi strigată de pe acoperișuri. Și pentru a obține un gust adevărat al Bruxelles-ului, este important să uitați de restaurantele elegante și să mâncați acolo unde mănâncă localnicii.

Și, desigur, ce ar fi o călătorie la Bruxelles fără a încerca faimoasele vafe belgiene? Din fericire, orașul roade în mod pozitiv cu standuri de vafe, așa că nu veți avea nicio problemă să vă găsiți un dulce, zi sau noapte.

Liege este cea mai comună formă de vafe din oraș, creată cu bulgări de zahăr care se topesc și creează un exterior dulce și crocant. Puteți comanda în arome simple, vanilie sau scorțișoară.

Ciocolata este o altă specialitate belgiană, iar magazinele de ciocolată pot fi găsite în tot orașul, în special lângă Grand Place. Asigurați-vă că vă răsfățați cu niște ciocolată belgiană, nu veți fi dezamăgiți.

Rue des Bouchers este cunoscut sub numele de „Restaurant Row” la Bruxelles, și acolo veți găsi mai mult de 70 de restaurante cu ambalaj unul lângă altul. Calitatea variază, dar sunteți sigur că veți găsi ceva care vă place aici – asigurați-vă că verificați și străzile laterale pietruite!

Muzeul instrumentelor muzicale (MIM)

Oricine a învățat să cânte la un instrument în timp ce crește sau dacă pur și simplu îți place să mergi la un concert, o vizită la Muzeul Instrumentelor Muzicale din Bruxelles este cu siguranță o experiență de neuitat. Acest muzeu este unul dintre Muzeele Regale de Artă și Istorie din oraș și conține 8000 de instrumente muzicale uimitoare din întreaga lume și din mai multe perioade de timp.

Deși acest muzeu are instrumente din întreaga lume, există un accent clar pe instrumentele belgiene, iar o vizită la acest muzeu este modalitatea perfectă de a afla despre istoria muzicală a Belgiei.

La vizită, veți primi și căști, astfel încât să puteți experimenta mai mult de 200 de piese muzicale din instrumentele expuse.

Intrarea costă 12 €, 9 € pentru cei peste 65 de ani și 2 € pentru cei cu vârsta cuprinsă între 4 și 25 de ani.

Sfat pentru călători: asigurați-vă că vizitați restaurantul interior și în aer liber, cu vedere la 360 ° la Bruxelles.

În concluzie, nu putem spune decât că Bruxelles este o destinație deosebită de vizitat în Europa care vă va aduce satisfacții și indeplinirea unui sejur minunat.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 lucruri de facut la Bruxelles”

Proprietati favorite