Cauți Cazare?

Călătoresc pentru prima oară – ce trebuie să știu?

Calatoresc pentru prima oara ce trebuie sa stiu

Sunt multe lucruri de știut atunci când plecați într-o călătorie, lucruri și informații care apar în mod constant în timp ce lumea e într-o continuă schimbare. De aceea internetul poate fi o sursă bună de inspiratie, cu mulți oameni și bloggeri/vloggeri care au fost în anumite locuri și au experimentat pe pielea lor locațiile. Fie că vă gândiți să călătoriți pentru prima oară, fie v-ați decis deja să mergeți, trebuie să aveți un milion de întrebări! Iată câteva lucruri de știut atunci când e vorba de călătorit.

  1. Nu fiți speriat

A face saltul în necunoscut este înfricoșător, dar nu uitați: nu sunteți prima persoană care călătorește în lume. Nu descoperiți noi continente sau nu explorați teritorii neexplorate. În locurile în care veți urma să mergeți întotdeauna vor fi oameni care vă vor fi de ajutor și locuri asemenea. Există întotdeauna o pistă de călătorie bine bătătorită și oameni care vă vor ajuta să vă ghidați pe parcurs.

Dacă milioane de oameni își pot face drum în jurul lumii în fiecare an, și tu poți. Ești la fel de capabil ca oricine altcineva. La urma urmei, ai făcut cea mai grea parte: să te hotărăști să mergi. A avea curajul de a lua această decizie este poate cea mai grea parte.

Aveți încredere și fiți deschiși la minte și nu vă așteptați să experimentați ceva în mod special. Dacă vă îndreptați undeva pentru prima dată, nu veți ști niciodată cu adevărat ce vă așteaptă, dar mergeți cu fluxul bucurați-vă de minut.

  1. Asigurare

Aveți nevoie de asigurare. Chiar dacă intenționați să stați doar într-o stațiune timp de o săptămână. Dacă sunteți într-un accident, sau vă îmbolnăviți, sau bagajele vă lipsesc, sau se întâmplă oricare dintre alte milioane de nenorociri în timp ce călătoriți, veți fi extrem de mulțumit că ați cheltuit o suma mică pe o poliță de asigurare.

Știu că acest lucru pare a fi nebunesc, dar ați fi surprins de cât de mulți oameni sunt prea prinși în planurile lor de itinerariu de călătorie pentru a se gândi la asigurarea de călătorie. Se întâmplă lucruri. Unele întâmplări uneori ne pun bețe în roate. Pentru a vă asigura că sunteți protejat, cumpărați o asigurare de călătorie înainte de-a porni la drum. De asemenea, acest lucru vă va oferi liniște sufletească și vă va ajuta să călătoriți cu încredere.

Un plus: Ambasada sau consulatul României în țări străine poate fi de ajutor în atât de multe situații neașteptate. Cunoașteți informațiile de contact și locația lor!

  1. Luați bani în plus

Călătoriile nu sunt la fel de costisitoare pe cât cred mulți oameni, dar trebuie totuși să creați un buget care să răspundă nevoilor și cerințelor. Secretul călătoriilor pe termen lung este gestionarea inteligentă a banilor. Cu toate acestea, supraestimați întotdeauna suma de care aveți nevoie. Nu știi niciodată ce ar putea apărea pe drum.

Poate doriți să încercați sărituri bungee-jumping sau descoperiți un restaurant uimitor pe care nu îl puteți lăsa. Sau poate întâlniți niște oameni drăguți și vă hotărâți să renunțați la plan.

Indiferent cât de bine planificați, poate apărea întotdeauna ceva care vă va scoate bugetul din sincronizare.

  1. Nu lăsați oamenii să vă distragă atenția sau voi să atrageți atenția

Incercați să nu ieșiți în evidențâ; faceți câteva cercetări de bază cu privire la modul în care se îmbracă în general localnicii. Ceea ce poate fi îmbrăcăminte de vară standard în România, poate fi mult prea revelator în alte țări și poate fi considerat chiar inadecvat. Totuși, bărbații și femeile ar trebui să încerce să fie cât se poate de discret atunci când se află într-un loc necunoscut. Astfel, este mai puțin probabil să fiți vizat la buzunare de prădători potențial periculoși.

Furtul există; chiar se întâmplă, mai ales în punctele fierbinți turistice. Femeia sau copilul cu aspect nevinovat care îți face un semn sau îți pune o hârtie în față este adesea o încercare de a te prinde cu garda jos și de a-ți lua portofelul. Nu fiți vulnerabili – dacă cineva se apropie brusc de voi, țineți cont de faptul că poate fi o manevră pentru a vă abate rapid atenția. Păstrați în permanență obiectele de valoare în siguranță.

  1. Bagaj

Împachetarea bagajului face parte din distracția dinaintea călătoriei, dar necesită și o planificare atentă. Rețineți că nici cel mai rău scenariu nu este atât de rău dacă se întâmplă să uitați ceva, pentru că puteți obține întotdeauna ceea ce aveți nevoie când ajungeți. Bagajul pentru o călătorie în străinătate poate fi o provocare, deoarece doriți să includeți articole care să vă facă confortabil, respectând totodată cultura locală. În plus, există mulți alți factori de luat în considerare cu privire la țara gazdă și activitățile planificate.

Spre exemplu veți dori să luați în considerare cultura comunității în care călătoriți și cum vă puteți îmbrăca cu respect pentru a profita la maximum de experiența voastră. De exemplu, Asia de Sud-Est este foarte conservatoare în ceea ce privește codul vestimentar. De asemenea, condițiile de mediu și temperatura sunt lucruri importante de luat în considerare atunci când pregătiți bagajul. Poate doriți să împachetați pantaloni lungi pentru a vă menține picioarele protejate de zgârieturi și mușcături de insecte atunci când faceți drumeții sau să purtați haine deschise la culoare și subițiri când mergeți în zone foarte însorite. Luați doar strictul necesar cu voi pentru că întotdeauna se vor găsi locuri de unde puteți face rost de ce aveți nevoie.

Înainte de-a încheia e bine de știut faptul că o călătorie înseamnă calitate, nu cantitate. Nu vă faceți griji cu privire la cât vedeți. Nu încercați să impresionați oamenii cu numărul de țări pe care le-ați vizitat. Călătoriți ușor și experimentați la maximum destinațiile. Veți afla mai multe, vă veți bucura mai mult și veți avea o experiență mult mai memorabilă. A vă grăbi din oraș în oraș vă va lăsa doar epuizat și stresat. Veți experimenta un vârtej de activități, dintre care majoritatea vor rămâne neclare atunci când vă veți uita înapoi. Dacă doriți ca experiența să fie una plăcută atunci alocați-vă suficient timp să vă bucurați de fiecare loc vizitat!

Comentarii

Fii primul care comentează “Călătoresc pentru prima oară – ce trebuie să știu?”

Proprietati favorite