Cauți Cazare?

Vreau să călătoresc cu buget limitat, de unde să încep?

calatorie buget limitat

Banii. Acest cuvânt pare să răsară tot timpul într-o conversație atunci când cineva este întrebat pe unde a mai călătorit sau câte locuri a văzut. Adevărul este că, deși banii au un rol important în planificarea unei călătorii, nu au un rol crucial. Nu ai nevoie ca să fi bogat pentru a călători! Sunt o grămadă de moduri de-a facilita o plecare, cu un buget limitat (sau chiar fără niciun ban), trebuie să fi dispus să devii creativ.

Călătorind prin lume fără bani sună ca un vis imposibil. Dar este posibil și o puteți face chiar într-un mod responsabil, fără a sparge banca. Ar trebui spus aici că există unele cheltuieli pentru care nu ar trebui să faceți compromisuri (cum ar fi asigurarea de călătorie), dar există o mulțime de modalități prin care puteți călători în lume cu un buget limitat- inclusiv o mulțime de modalități prin care puteți călători gratuit.

Călătoria ieftină înseamnă a profita de aplicații și site-uri utile care vă economisesc bani, de a găsi modalități de a vă reduce cheltuielile și chiar de a câștiga bani în timp ce călătoriți. Este vorba de a găsi valoare și de a vă reduce cheltuielile, în timp ce vă puteți permite să faceți ceea ce doriți. Este într-adevăr o aventură, însă nu este imposibil!

Pe de altă parte, călătoria gratuită presupune să profitați de cazare, transport și activități gratuite care sunt deja acolo și să vă reduceți costul la zero. Aici sacrificați confortul și comoditatea pentru a vă prelungi călătoriile cât mai mult posibil.

Cu bugetul potrivit și mentalitatea potrivită, vă puteți face visele de călătorie o realitate. Iată câțiva pași de urmat:

  1. Vino cu un plan

Să călătorești spontan este minunat, dacă ai luxul numit timp și bani. Dar dacă călătoriți cu un buget, primul lucru care este de făcut este să veniți cu un plan. Nu aveți nevoie de un itinerar strâns, oră cu oră, dar ar trebui să aveți cel puțin o idee despre cât timp veți petrece în fiecare oraș sau țară și să cunoașteți traseul pe care îl va parcurge aventura. A lăsa mai puțin la voia întâmplării înseamnă cheltuieli mai puțin neașteptate; zborurile și cazările de ultim moment sunt adesea mult mai scumpe.

  1. Călătorește în afara sezonului

Evitați excursiile în timpul vacanțelor școlare sau sărbători, atunci când industria călătoriilor crește prețurile pentru a profita de familiile care pot călători doar în aceste săptămâni. Cercetați cel mai bun moment pentru a vizita destinația dorită și apoi călătoriți chiar înainte sau după aceste date.

Există multe modalități de a economisi la biletele de avion, dar cea mai simplă este să călătorești atunci când prețurile sunt mai mici. Când călătoriți în afara sezonului, puteți evita biletele de avion scumpe, lăsându-vă un buget mai mare de cheltuit în altă parte.

Mai mult decât atât, cu tarife mai mici ale camerelor, poate vă puteți permite un hotel mai frumos sau chiar un upgrade de cameră pe care în mod normal nu l-ați putea obține în timpul sezonului. La fel, multe restaurante au prețuri mai mari listate atunci când știu că există mai mulți turiști în oraș, ceea ce înseamnă că puteți economisi la nota de plată când călătoriți în afara sezonului.

  1. Fiți pricepuți la cazare

Împărtășirea unei camere împarte în mod natural costurile, iar camerele comune supraetajate oferă oportunitatea de a întâlni oameni care ar putea fi dornici să exploreze cu dvs. Alte alternative excelente sunt site-uri web precum AirBnB și Couchsurfing, unde pur și simplu rezervați o cameră de rezervă în casa sau apartamentul unei persoane locale.

Acesta va reduce la jumătate prețul și vă va oferi un instantaneu autentic al vieții reale din oraș. Luați în considerare gazda dvs. ca fiind propriul dvs. ghid turistic personal, plin de sfaturi privilegiate pentru cele mai bune restaurante și locuri turistice din acel cartier.

  1. Alegeți zborul potrivit și mijloacele de transport în comun

Alegeți să călătoriți într-o marți. Prețurile de călătorie la jumătatea săptămânii sunt mai mici, deoarece se adaugă o primă la zborurile de weekend și veți trece prin cozi mai scurte la birourile de check-in și securitate ale aeroportului.

Banii pe care îi economisiți pe zboruri ieftine pot fi cheltuiți pentru mâncare sau cazare la sosire. Companiile aeriene low-cost sunt numi bune pentru zboruri scurte și au în mod regulat oferte ieftine. Dacă intenționați o călătorie de weekend, încercați să împachetați ușor și să utilizați doar bagaje de mână, economisind un pic de bani.

Autobuzele și trenurile sunt mai ieftine decât avioanele. O călătorie cu un tren peste noapte înseamnă, de asemenea, că aveți o noapte mai puțin într-un hostel pentru a plăti.

  1. Salvați bani pe mâncare

Prânzurile ieftine pot fi cumpărate într-un supermarket sau chiar într-o piață locală de alimente proaspete, mai degrabă decât într-o cafenea sau un restaurant supraevaluat. Încercați să vă plimbați înainte de a alege și un loc pentru a lua cina; dacă alegeți primul restaurant pe care îl vedeți, nu veți ști dacă cheltuiți prea mult.

Alternativ, pensiunile și camerele de rezervă vă permit adesea să aveți acces la o bucătărie dacă doriți să economisiți câțiva bani gătind pentru dvs.

Pe lângă acestea, o altă variantă interesantă de-a câștiga bani ar fi prin joburile pe care le puteți face în timp ce călătoriți. Acestea pot fi o modalitate strălucită de a vă permite să petreceți câteva luni ale anului (sau mai multe) trăind visul călătoriei: învățați oameni să schieze în sezonul de iarnă, aveți grijă de turiștii care călătoresc în Mediterană vara sau câștigați predând o limbă în Tailanda; ai putea chiar să lucrezi independent în timp ce călătorești dacă poți lucra „din mers”. Oportunitățile sunt literalmente nelimitate.

Așadar, chiar dacă nu câștigați foarte mult sau aveți datorii, există încă multe modalități de a merge în străinătate sau chiar în țară. Aceste vacanțe este foarte posibil să nu fie fanteziste sau luxoase, dar dacă călătoria este prioritatea ta, atunci cu siguranță o poți face!

Comentarii

Fii primul care comentează “Vreau să călătoresc cu buget limitat, de unde să încep?”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles