Cauți Cazare?

Câmpurile de lavandă din Europa – un rai purpuriu

Campurile de lavanda

Lavanda este originară din Marea Mediterană, un mediu stâncos uscat. Din această cauză, majoritatea soiurilor prosperă în zone uscate, calde și stâncoase. Lavanda poate fi folosită în multe forme pentru vindecare. Poate fi folosit ca ulei esențial, tinctură, ulei sau balsam. Poate fi transformat într-un ceai care poate fi folosit ca spălare sau ingerat. Planta poate fi folosită și ca o compresă. Opțiunile sunt cu adevărat nesfârșite. Așadar, lavanda nu este doar o plantă cu aspect plăcut; este, printre altele, cunoscută și pentru parfumul său aromatic și caracteristicile sale pozitive ca plantă și ulei.

Câmpurile de lavandă au cucerit platformele de socializare precum Facebook și Instagram și asta pentru că este incredibila culoare albastru-violet, care creează un contrast incredibil atunci când fotografiați peisaje sau portrete.

Ne-ar plăcea să vă ducem într-o mică călătorie să vizitați câteva țări din Europa unde puteți vedea câmpuri de lavandă imense.

  1. Provence, Franța

Provence este probabil cel mai faimos loc pentru a vedea câmpurile de lavandă. „Lavanda este sufletul Provence”, așa a spus faimosul autor francez Jean Giono.

Câmpurile parfumate de lavandă pot apărea peste tot în Provence vara. Este cea mai renumită recoltă din regiune și care a avut o importanță semnificativă pentru oamenii din Provence de secole. Însă câmpurile de lavandă din Provence nu sunt doar o sursă de mândrie pentru localnici; sunt, de asemenea, o atracție cheie din Provence, care atrage vizitatori din întreaga lume, an de an.

Unul dintre platourile întâlnite în Provence este Platoul Valensole care este situat în sudul Franței, iar câmpurile sale de lavandă acoperă o suprafață imensă. Cel mai bun moment pentru a vizita câmpul de lavandă este în timpul sezonului de înflorire din iulie, poate chiar și începutul lui august.

Nu există nicio îndoială că Platoul Valensole creează cel mai popular traseu de lavandă din Provence. Unele dintre cele mai uimitoare ferme de lavandă din Provence se găsesc aici printre câmpurile de grâu auriu și floarea-soarelui cu fața ridicată spre soare. Acesta este și locul de naștere al multor fotografii emblematice ale lavandei Provence.

Totodată, o altă zonă din Provence este Valea Luberonului care este favorita localnicilor, cu satele sale de pe deal și peisajele frumoase. Deoarece esența văii Luberon este mai mult despre străzile capricioase și satele pitorești, câmpurile de lavandă sunt în mod natural mai puțin concentrate aici decât în Valensole. Asta nu înseamnă că nu va fi ușor să le găsiți sau că sunt mai puțin frumoase. Înconjurat între podgorii și plantații de măslini, veți găsi o mulțime de câmpuri de lavandă pe drum unde puteți face o mulțime de poze frumoase!

  1. Ferma de lavandă Cotswold, UK

Bucurați-vă de peisajul britanic în timp ce vizitați unele dintre cele mai frumoase câmpuri de lavandă din țară, care înfloresc din iunie până în august. Pe măsură ce vizitați orașele și satele neatinse, istorice și celebre din mediul rural britanic, veți fi înconjurat de o serie de grădini înflorite, atât sălbatice, cât și îngrijite. Nu ratați ferma de lavandă Cotswold. Lavanda a fost plantată aici pentru prima dată în 2000 în câmpurile utilizate anterior pentru cultivarea grâului și a orzului. Acestea produc ulei esențial de lavandă engleză de cea mai înaltă calitate și au acum peste 35 de soiuri diferite, aproximativ 120 km de rânduri și 250.000 de plante în total.

  1. Shumen și Dobrich, Bulgaria

Bulgaria este cunoscută de secole cu uleiul său de trandafir, care este cel mai bun din lume. În ultimii ani, s-a mai întâmplat însă ca Bulgaria să devină unul dintre marii producători de esență de lavandă. Pe lângă faimoasa Valea Trandafirilor, ne putem bucura și de câmpurile de lavandă de-a lungul drumului sub-balcanic, zonele din jurul Shumen și Dobrich. Acestea sunt două dintre principalele regiuni din Bulgaria în care se cultivă lavanda. Închiriați doar o mașină și conduceți între orașe și sate pentru a vedea infinitele câmpuri de lavandă înflorite.

  1. Piemont, Italia

Există o zonă în Piemont, unde între iunie și iulie câmpurile se transformă în nuanțe vibrante de violet, făcându-l unul dintre cele mai uimitoare peisaje de vară din Italia. Odată o zonă cunoscută pentru cultivarea strugurilor și a mărului, granița cu Piemontul și Liguria și sudul Lombardiei, lângă Pavia, sunt acum pline de câmpuri de lavandă.

Vizitarea acestei părți a Piemontului în timpul sezonului de lavandă este un adevărat festin pentru simțuri. Aerul este plin de parfumul dulce al ierburilor, iar peisajul rural este pictat cu o paletă incredibilă de culori.

Sezonul de înflorire a lavandei se desfășoară de obicei de la mijlocul lunii iunie până la mijlocul lunii iulie, deși poate varia ușor în fiecare an în funcție de capriciile vremii. În această perioadă, diverse festivaluri, au loc în întreaga regiune, oferind o mare oportunitate de a vă bucura de tradițiile locale și de a gusta produse pe bază de lavandă, de la creme de piele la miere.

  1. Câmpuri de lavandă și în România

Sunt o mulțime de câmpuri de lavandă chiar și la noi, în România. Deși nu au aceeași prestanță și nu sunt la fel de mari ca cele menționate mai sus, ele cu siguranță sunt o opțiune genială de relaxare foarte aproape de casă.

Romanța Lavandei, în comuna Vlad Țepeș, județul Călărași, la aproximativ 110 kilometri de București, are un câmp violet plin de miresme pe care îl puteți vizita între 12 și 21 iunie, programul în cursul săptămânii fiind între orele 16-20 iar în weekend între 10-21.

De asemenea, puteți vizita lavanda Prahoveană din Păulești, Prahova, în cursul lunii iunie vinerea seara și în weekend. Sunt foarte aproape de Ploiești, la Ferma Movila Vulpii (cam la 60 km de București).

Așadar, parfumul calmant, delicat și nuanța purpurie întunecată a lavandei au vrăjit oamenii de secole – deci ce ar putea fi mai bun decât să te înconjori în câmpurile de lavandă din călătoriile tale?

Comentarii

Fii primul care comentează “Câmpurile de lavandă din Europa – un rai purpuriu”

Proprietati favorite