Cauți Cazare?

Cele mai spectaculoase drumuri din lume

drumuri spectaculoase din lume

Am văzut care sunt cele mai frumoase drumuri din România și care sunt cele mai frumoase drumuri din Europa. Dar nici celelalte continente nu se lasă mai prejos când vine vorba de ingeniozitate în orice domeniu, așa că acest articol este destinat celor mai frumoase drumuri din lume, pentru șoferii care vor să își depășească limitele, dar și pentru cei care doresc să se bucure de un peisaj amețitor de pe scaunul pasagerului. Noi dorim, totuși, să vă amintim, oricât de mult v-ar fura peisajele, să conduceți cu grijă, regulamentar, pentru că oricât de frumoase sunt aceste drumuri, sunt și extraordinar de periculoase și, dacă doriți să aveți șansa să admirați peisajele ce le înconjoară, aveți răbdarea necesară să le admirați din zonele special amenajate pe marginea drumurilor.

Chapman’s Peak Drive, Africa de Sud

Întinzându-se de la Noordhoek la Hout Bay, Chapman’s Peak Drive este, cu siguranță, cel mai spectaculos drum la mare din lume. Deși drumul este extrem de scurt în comparație cu alte drumuri de acest tip, cei 9 kilometri ai săi sunt alcătuiți din serpentine superbe, care trezesc adrenalina nu doar în șofer, ci și în pasageri, cele 114 curbe care se regăsesc de-a lungul celor 9 kilometri stând la baza coastei stâncoase a vârfului Chapman, la altitudinea de 593 de metri.

Autostrada Seward , Alaska, Statele Unite ale Americii

Toți cei care aleg să viziteze Alaska afirmă că simpla vizită, fără a face nimic altceva decât a se minuna de frumusețea ei unică, reprezintă o experiență de neuitat, în sine. Șansa de a fi alături de urși polari, gâște, balene, ghețari și multe alte lucruri și ființe pe care nu le-ar putea observa altfel oferă senzații de nedescris. Cu toate acestea, cine se încumetă să traverseze și Autostrada Seward, are de două ori mai multe șanse de succes în expediția sa. Autostrada Seward leagă orașul cu același nume de capitala statului Alaska și este îngrădită de peisaje sublime de-o parte și de alta a sa. Cea mai frumoasă parte a autostrăzii sunt primii 80 de kilometri, care trec pe la baza Munților Chugach și pe țărmul brațului Turnagain, unde balenele, vulturii, oile Dall și cascadele întregesc peisajul.

Șoseaua Going-to-the-Sun, Montana, Statele Unite ale Americii

Parcul Național Gracier este străbătut, de la est la vest, de această șosea absolut minunată, pe două benzi. De asemenea, Șoseaua Going-to-the-Sun străbate Continental Drive la o înălțime uluitoare de 2025 de metri, prin pasul Logan. Încă din anul 1983, această șosea a fost inclusă ca parte a Registrului Național al Locurilor Istorice ale Statelor Unite ale Americii și partea cea mai frumoasă pentru toți șoferii și vizitatorii care aleg să îi urmeze traseul este faptul că șoseaua străbate toate tipurile de forme de relief, de la lacuri glaciare la tundră alpină, de la păduri de cedru la văi joase.

Ruta 40, Argentina

Argentina se mândrește cu cea mai lungă autostradă din lume, Ruta 40 măsurând 4800 de kilometri și traversând toată țara din Nord în Sud. Această autostradă trece, în cea mai mare parte a sa, de-a lungul Munților Anzi, trecând din când în când, prin interiorul lor. De asemenea, Ruta 40 conectează 20 de parcuri naționale. Cea mai spectaculoasă priveliște de-a lungul acestei autostrăzi absolut superbe este cea dintre zonele Fitzroy și Cerro Torres, care se lasă observate în toată splendoarea lor din apropierea de El Chalten în Patagonia de Sud.

Autostrada 1 de pe coasta Pacificului, California, Statele Unite ale Americii

Sistemul național de drumuri pitorești din Statele Unite ale Americii este cunoscut la nivel mondial pentru capodoperele sale, însă Autostrada 1 de pe coasta Pacificului le întrece pe toate celelalte în frumusețe. Întinzându-se de-a lungul a 190 de kilometri, drumul îngust, cu două benzi, dă roată stâncilor abrupte ale coastei centrale a Californiei, fiind limitat pe cealaltă parte, de valurile înalte. În condiții de trafic lejer, drumul este străbătut în aproximativ 5 ore și este presărat cu popasuri pentru odihnă și hrană, de unde poate fi admirată priveliștea. De asemenea, de-a lungul acestui drum se găsește și Podul Bixby, care este cel mai fotografiat obiectiv turistic din California.

Doritorii de senzații tari care se încumetă pe aceste drumuri periculoase, dar, de altfel, extraordinar de frumoase, vor avea parte de cele mai puternice senzații de șoferi, dar și pasagerii vor fi profund influențat de talentul arhitectural și ingineresc de care poate da dovadă specia umană prin construcția acestor minuni de drumuri.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai spectaculoase drumuri din lume”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles