Cauți Cazare?

Salinele din România și beneficiile lor

salinele din romania

Utilizarea efectelor benefice ale salinelor, în general, este mult apreciată la nivel mondial în ceea ce privește rezolvarea sau ameliorarea a multor probleme de sănătate, cel mai adesea în ceea ce privește problemele reumatice, iar România este una dintre cele mai bogate țări europene din acest punct de vedere. Pe tot teritoriul României se întâlnesc saline, special amenajate pentru oferirea celui mai sporit nivel de confort pentru vizitatorii lor, care vin în număr mare din toată Europa. Avantajul românilor în domeniul salinelor și destinațiilor turistice este diferența de monedă. Faptul că România nu a trecut la moneda Euro, ci și-a păstrat Leul, face ca salinele noastre, dar și orice alt punct de atracție turistică de pe teritoriul nostru să fie puternic apreciat de străini, care caută rezolvarea problemelor lor de sănătate la prețuri cât mai mici.

Saline celebre pe teritoriul României

Deși România, ca țară, are anumite deficite în promovarea sa la nivel european sau mondial, promovarea internă este destul de avansată, motiv pentru care cu toții am auzit, măcar o dată, vorbindu-se despre Salina Turda, Salinele de la Slănic, Prahova, Salina Praid, Salina Ocna Sibiului, Salina Cacica și câte și mai câte. Aceste saline sunt extraordinar de frumos amenajate, unele fiind dotate cu terenuri pentru alte activități, cum ar fi tenis de câmp, volei, minifutbol și multe altele, la fel ca și cu piscine acoperite sau în aer liber, saune sau alte condiții spa. Pe lângă condițiile construite și amenajate de om, nu trebuie uitate nici vederile absolut superbe pe care le oferă terenurile românești, de la munți care trec prin nori, la câmpii verzi și întinse cât cuprinde.

Beneficiile tratamentelor la saline

Deși nu este categorisit ca fiind un beneficiu ca și tratament, suntem de părere că trebuie menționat beneficiul financiar al tuturor salinelor, datorită faptului că ajută enorm la creșterea economiei din zonele în care sunt situate și, mai mult decât atât, oferă loc de muncă pentru sute de persoane care își dedică timpul muncii în saline. Când vine vorba despre tratamentele de care putem beneficia în interiorul acestor saline, primul pe listă este aerul incontestabil mai curat pe care îl putem respira aici, bogat în săruri minerale, care ne tratează plămânii și mintea. Datorită ionizării puternice a aerului din aceste zone, mulți oameni vin cu regularitate în aceste stațiuni turistice pentru a-și trata problemele de respirație. Toate salinele care dispun de tratamente pentru afecțiuni respiratorii sunt dotate cu echipe și echipamente profesionale de tratare, punând la dispoziția vizitatorilor programe de gimnastică și respirație în funcție de fiecare problemă respiratorie în parte.

În mod particular, unele saline, cum ar fi Salina Slănic Prahova, oferă în interiorul lor, servicii ginecologice, electroterapeutice, sau chiar băi cu nămol cald sau băi reci în lac și băi calde cu ape termale.

Fiecare din stațiunile turistice cu saline este dotată cu camere pentru cazare, iar pachetele de tratamente de întind, în general, pe o perioadă de 2 săptămâni. Pentru cei care nu suferă de nicio afecțiune, dar vor să aibă parte de o vacanță deosebită, există, de asemenea, saline precum Cacica, ce pun la dispoziție experiențe de neuitat, cum ar fi plimbările cu barca pe lacul din interiorul salinei, tururi prin bisericile din interiorul salinelor sau chiar săli de festivități în interiorul salinelor, care oferă spectacole și concerte inedite pentru vizitatorii lor.

Una dintre cele mai bune metode de relaxare psihică pe care le putem întâlni în aceste saline, pe lângă posibilitatea de a face mișcare prin sporturile de pe terenurile special amenajate în interiorul salinelor, este prezentă în interiorul salinei Durgău din Turda, și anume Sala Ecourilor. Pentru cei tensionați, care țin în interiorul lor un nivel ridicat de stres, această Sală a Ecourilor vine ca un ajutor din ceruri, sala fiind destinată celor ce doresc să se lase uimiți de ecoul neîncetat al propriilor strigăte. Se spune că atunci când cineva strigă în această sală, datorită hăului imens de la picioarele vizitatorilor, se poate asculta propriul ecou de 16 ori. Aceasta este, cu siguranță, o modalitate inedită de eliberare a stresului și detensionare a minții și, bineînțeles, de descrețire a frunții.

Fie că vă doriți să vindecați probleme reumatice, respiratorii, tensiuni musculare cauzare de ore lungi de muncă zilnică și stres, sau pur și simplu vă doriți o vacanță într-un alt fel de spațiu decât cel obișnuit, salinele sunt mereu un loc ideal, pentru că sunt perfecte pentru toate vârstele, atât prin aerul lor sănătos și curat, cât și prin larga varietate de activități pe care le puteți întreține în cuplu sau în familie.

Comentarii

Fii primul care comentează “Salinele din România și beneficiile lor”

Proprietati favorite