Cauți Cazare?

Cele mai frumoase castele din România

cele mai frumoase castele romanesti

Atunci când ne gândim la castele, ne imaginăm prințese, prinți, regi și regine, mese pline de bucate și cupe de vin cinstite în onoarea cavalerilor care aduceau o altă victorie regatului, însă puțini se gândesc la cum se trăiește viața în zilele noastre în interiorul unui castel. Noi am făcut o listă cu cele mai frumoase castele din România pe care trebuie neapărat să le vizităm și am pregătit pentru dumneavoastră și informații interesante despre fiecare în parte, pentru a putea fi pregătiți cum se cuvine când mergeți să le vizitați pe fiecare în parte.

Castelul Peleș din Sinaia

Castelul Peleș a fost construit la cerința Regelui Carol I al României și este considerat cea mai impresionantă și elegantă construcție din întreaga noastră țară, fiind una dintre cele mai vizitate atracții turistice de pe meleagurile României, cea mai importantă clădire istorică din Romania, dar nu numai. Castelul Peleș este recunoscut pentru frumusețea sa și de străini și este pe lista celor mai importante și frumoase monumente din întreaga Europă.

Castelul Peleș este o maiestoasă îmbinare a marilor curente și tendințe din istoria artelor, de la pictură, la sculptură și la orice alt tip de artă decorativă. Acest castel își are locul aparte în istoria României prin faptul că a fost adăpostul, de-a lungul timpului, a multor capete încoronate, atât a împăraților, cât și a regilor, principilor și a multor artiști de seamă, a fost reședința creatorului României moderne, Regele Carol I, înfățișând însăși dorința de afirmare a poporului român printre națiunile moderne ale Europei.

Anul de grație al Castelului Peleș este reprezentat în istorie ca fiind anul 1883, când castelul punea la dispoziția vizitatorilor și a locuitorilor săi curtea interioară, plină de susurul relaxant al fântânii de bronz, care a fost odată recunoscută ca poartă de onoare a sa, în care se găsea un masiv vestibul, dotat cu bolți joase, sprijinite pe coloane solide.

Castelul Bran

Castelul Bran este situat la 22 de kilometri de Predeal și la 35 de kilometri distanță de Brașov. Branul este, în ziua de azi, unul din cele mai cunoscute monumente istorice din Romania și în fiecare an atrage un număr foarte mare de vizitatori. Datorită construcției sale pe o stâncă, nu doar că domina cu înălțimea sa toate așezările din jur, dar și oferă priveliști incredibile asupra peisajului ce-l înconjoară. Atestat documentar în noiembrie 1377, când Ludovic I de Anjou a emis un act prin care brașovenii primeau încuviințarea regală de a construi castelul, Branul este astăzi casa a numeroase legende, și sursa de inspirație a multor platouri de filmare. Pe vremea construcției sale, castelul îndeplinea atât funcții militare, ca bastion de apărare împotriva invaziilor străine, cât și funcțiile unui important punct de vamă pentru România.

În semn de apreciere față de Regina Maria a României Mari, Consiliul orășenesc al Brașovului a decis donarea Castelului Bran la data de 1 decembrie 1920. Restaurarea sa a durat timp de 7 ani, între anii 1920-1927, lucrări prin intermediul cărora castelul Bran a fost transformat într-o frumoasa reședință de vara, putându-se mândri cu parcuri și alei de promenadă, cu lacuri, terase, fântâni, și tot în timpul restaurării fiind dotat cu Casa de ceai. Datorită aspectului medieval pe care și l-a păstrat, Castelul Bran este și astăzi asociat cu Contele Dracula, care, vampir sau nu, aduce o popularitate aparte României.

Castelul Sturdza- Miclăușeni

Castelul Sturdza de la Miclăușeni este cunoscut drept Palatul Sturdza și este inclus pe lista monumentelor istorice ale județului Iași. Construit în stil neogotic între anii 1880 și 1904, de către Gheorghe Sturdza și soția sa, Maria, este situat la o distanță de numai 65 de kilometri de municipiul Iași, castelul făcând parte din ansamblul Mânăstirii Miclăușeni, alături de Biserica Sfinților Voievozi și de Biserica Buna Vestire.

Inițial, construcția Castelului Sturdza a purtat numele „Moșia de la Miclăușeni”, datorită locației sale, aflându-se în proprietatea vornicului Miclăuș, însă ulterior a intrat în proprietatea vornicului Ioan Sturdza, care a construit un conac cu parter și un demisol în formă de cruce. Datorită faptului că pe teritoriile acestui domeniu aveau loc frecvent întreceri de cai, grajdurile conacului erau pline de cele mai frumoase rase de cai.

Cert este, cu sau fără cai și curse, că acest Castel este absolut superb și merită vizitat de toată familia!

Fie că sunteți în căutare de destinații de vacanță încărcate de istorie sau fie că vă doriți pur și simplu să vă simțiți ca o familie de capete încoronate, orice castel alegeți să vizitați vă va oferi un sentiment de nedescris și vă va face să vă simțiți că ați pășit într-o altă epocă.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai frumoase castele din România”

Proprietati favorite