Cauți Cazare?

Costa Rica – de ce merită să vizitați

Costa Rica de ce merita sa vizitati

Situată în America Centrală, între Nicaragua și Panama, Costa Rica este plină de destinații ideale de vacanță.

Costa Rica este cunoscută pentru parcurile sale naționale incredibile, unde turiștii se pot bucura de unele activități palpitante, cum ar fi rafting pe râu, canyoning, cave tubing și tiroliană. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri pentru iubitorii de animale pentru a descoperi unele animale sălbatice interesante, cum ar fi ara, țestoasele marine și leneșii adorabili.

Fie că sunteți în căutarea de aventuri, activități pentru familii, mâncare bună sau hoteluri de lux, veți găsi ceea ce căutați în Costa Rica. Frumoasa țară, plină de păduri tropicale, plaje, văi fluviale și o multitudine de animale sălbatice, precum și restaurante, baruri și hoteluri de lux, a fost întotdeauna și este un loc minunat pentru a lua o vacanță.

Ce puteți vizita?

  1. Parcurile naturale

Cu peste 25% din teritoriul țării dedicat parcurilor și rezervelor naționale care protejează și păstrează diversitatea sa de ecosisteme incredibile, este drept să spunem că orașul Costa Rica are o abundență de minuni naturale care așteaptă să fie explorate! Amintim: Parcul Național Manuel Antonio care a fost listat de mai multe ori printre cele mai frumoase parcuri naționale din întreaga lume. Cu plajele sale curate, pădurea tropicală plină de verdeață și apele albastre perfecte, vizitatorii se vor îndrăgosti instantaneu de tot ceea ce parcul are de oferit.

Peisajul său uimitor vă va calma sufletul și scăldatul în apele cristaline în timp ce priviți la frumusețea fascinantă a țărmului vă va asigura că nu doriți niciodată să părăsiți acest paradis de liniște.

Peisajele incredibile prezentate sunt la fel de încântătoare de explorat și diverse trasee și căi își împletesc drumul prin tufișurile dense. Aceasta este splendoarea sa; Manuel Antonio este cel mai vizitat parc național din țară.

  1. Vulcani

Considerat a fi printre atracțiile turistice de top din Costa Rica, deoarece captivează atenția atât a turiștilor, cât și a oamenilor de știință din întreaga lume, acești vulcani sunt o parte esențială a diversității naturale spectaculoase a acestei țări.

Acest lucru se datorează faptului că au jucat un rol important în modul în care peisajul luxuriant al acestei regiuni a luat ființă. Țara conține peste 60 de ani care sunt considerați dispăruți sau latenți plus șase care sunt încă activi. Există o serie de activități, toate centrate în jurul înălțimilor lor impresionante și impunătoare. Căldura din magmă care a crescut aproape de suprafață a dus la izvoare termale a căror apă minerală este o atracție pentru pasionații de spa.

Arenal este probabil cel mai faimos dintre vulcanii din Costa Rica. Acest lucru se datorează faptului că a fost până de curând cel mai activ vulcan din țară, aruncând gaze fierbinți și abur în mod regulat. Toate acestea s-au oprit în decembrie 2010. Situat în partea de nord a țării, se înalță peste peisajul fertil din jur, înconjurat de plantații care produc cea mai bună cafea din lume.

  1. Viața sălbatică biodiversificată

În Costa Rica aproximativ 30% din țară este dedicată parcurilor naționale, ceea ce înseamnă că există o mulțime de locuri în care populațiile de animale să prospere. Și, practic, oriunde te duci, există ceva animale sălbatice de descoperit. Există peste 500.000 de specii de animale, inclusiv ara macarale, maimuțe urlătoare, fluturi colorate, balene cu cocoașă, iguane, broaște țestoase și leneși pentru a se întâlni în timp ce sunteți acolo.

  1. Încercați diferitele activități

Dacă căutați o mulțime de activități palpitante în aer liber, nu căutați mai departe. Indiferent de ce fel de aventură te afli, probabil că o vei găsi în Costa Rica. Există zeci de companii de turism specializate în rafting pe râu, pescuit, conducere ATV, scufundări, tuburi, călărie și tiroliană prin pădure tropicală. Există, de asemenea, o mulțime de locuri pentru a face drumeții, surfing și înot.

  1. Mergeți la plajă

Costa Rica și-a făcut un nume ca fiind capitala aventurii din America Centrală, datorită în primul rând diversității sale de activități, de la drumeții în pădurile tropicale și vizitarea obiectivelor turistice vulcanice până la tirolii deasupra copertinei junglei și ATV-uri prin sălbăticie. Costa Rica oferă și o muțime de plaje. Coasta Costa Rica este binecuvântată cu nisip auriu umbrit de palmieri – și nisip alb praf înconjurat de coralii din larg. Cele mai frumoase plaje din Costa Rica sunt situate în nord-vestul Costa Rica (Guanacaste, Peninsula Nicoya) și sudul Caraibelor (Puerto Viejo, Cahuita). În ambele regiuni veți găsi nisip moale, apă tropicală caldă și – când condițiile sunt potrivite – surfing excelent.

De știut:

– Dacă puțină ploaie are capacitatea de a vă ruina ziua, nici măcar nu ar trebui să considerați Costa Rica ca destinație. Este posibil ca, indiferent cât de atent planificați, să întâlniți cel puțin puțină ploaie deoarece aici plouă tot timpul, însă sunt ploi tropicale.

– Cel mai bun moment pentru a vizita este, în general, între decembrie și aprilie, deși partea caraibiană a țării este deosebit de frumoasă în octombrie.

– Costa Rica este una dintre acele destinații gastronomice uitate pe care oamenii le trec cu vederea. Unele dintre cele mai populare feluri de mâncare includ pejibayes (fructe de palmier piersic), vuelve a la vida (similar cu ceviche) și arreglados (un tip de sandviș). San José a câștigat popularitate ca oraș de șold și pentru tinerii bucătari și fabrici de bere artizanală.

– Unele dintre cele mai bune cafele din lume provin din Costa Rica, deci este un paradis al iubitorilor de java. Potrivit unor estimări, costaricenii beau aproximativ șase căni de cafea pe zi și este unul dintre principalii factori ai economiei țării.

– De asemenea, aproape două milioane de oameni vizitează Costa Rica în fiecare an, făcând din turism una dintre industriile de top din țară, astfel încât să vă puteți imagina cât de uimitor este Costa Rica la primirea și găzduirea oaspeților!

Comentarii

Fii primul care comentează “Costa Rica – de ce merită să vizitați”

Proprietati favorite