Cauți Cazare?

Top 5 destinatii pentru iubitorii de ciocolată

Ciocolata top 5 destinatii pentru iubitorii de ciocolata

Ciocolata are o semnificație culturală imensă în atât de multe țări și poate fi savurată în atât de multe moduri diferite! Indiferent dacă gustul tău se potrivește cu arome amare sau delicate, sau pur și simplu râvnești la simpla vedere a ciocolatei bogate în lapte, călătoriile și ciocolata pot merge mână în mână.

Indiferent ce doresc simțurile tale atunci când sunt în căutare ciocolatei perfecte, există ceva pentru toată lumea în aceste țări frumoase, iubitoare de ciocolată. Iată top 5 destinații pentru cei iubitori de ciocolată:

  1. Belgia

Belgia este o țară a cărei ciocolată este considerată de mulți ca fiind una dintre cele mai bune din lume. Având mii de mărci și ciocolateri, care fac manual ciocolată rafinată, există atât de multe lucruri de care să fiți entuziasmați! Bruxelles are mai multe magazine de ciocolată pe metru pătrat decât în orice alt oraș de pe glob. De asemenea, găzduiește două dintre cele mai renumite și mai mari companii de ciocolată – Leonidas și Godiva. Dacă sunteți iubitori de ciocolată, vizitați cu siguranță capitala și cel mai mare oraș din Belgia. Locul este cunoscut sub numele de „Capitala ciocolății”. Există multe locuri uimitoare pentru a cumpăra ciocolată la Bruxelles, orașul fiind renumit pentru ciocolatele sale creative.

Totodată, în vizita la Bruxelles, nu ratați Muzeul Cacao și du Chocolat (Muzeul Cacao și Ciocolată). Muzeul vă va ajuta să aflați despre întreaga istorie a ciocolatei și despre dezvoltarea sa. Puteți face un tur ghidat de ciocolată și puteți afla despre procesul de fabricare a ciocolatei.

  1. Austria

Viena este unul dintre cele mai subevaluate orașe pentru a încerca ciocolata din lume. La fel ca muzica sa orchestrală, ciocolata din Viena amestecă ingrediente armonioase pentru a crea arome inovatoare și îndrăznețe. Austria este o națiune cunoscută pentru iubirea ei nemuritoare pentru toate lucrurile zaharoase. În Viena, arta fabricării ciocolatei este luată în serios și puteți găsi multe delicii făcute manual disponibile în tot orașul sau chiar încercați-vă mâna în a le crea singuri. În Viena se află și un muzeu numit “Muzeul Ciocolatei din Viena”. Muzeul are jocuri interactive, o potecă prin junglă, lucrări de artă cu ciocolată și o călătorie în timp de la mayași la curtea imperială austriacă. În ateliere, participanții se pot scufunda și mai adânc în lumea ciocolatei: cu o băutură de bun venit, prezentare de ciocolată, degustare, precum și prepararea și decorarea bomboanelor și trufelor.

  1. Italia

Mulți vizitează Italia datorită mâncării și culturii lor. Știm că pastele și pizza sunt foarte populare acolo și au un gust mult diferit de cele din țara noastră. Cu toate acestea, știați că Italia este populară și pentru ciocolată și bomboanele din ciocolată? Cele mai renumite orașe pentru fabricarea ciocolatei din Italia sunt Torino, unde se spune că s-a răspândit mai întâi ciocolata, Modica în Sicilia și Perugia în Umbria. Torino este un paradis al ciocolatei. Acesta nu este de fapt orice oraș, este capitala Piemontului. Cu toate acestea, acesta este în continuare locul unde puteți merge dacă doriți să gustați unele dintre cele mai bune delicii. Istoria ciocolatei din Torino datează încă din 1678, când a fost deschisă prima cioccolaterie aici. O cioccolaterie este similară cu ceea ce știm noi drept cafenele, unde se vindeau băuturi calde și reci de ciocolată.

  1. Elveția

Ciocolata elvețiană, la fel ca cea belgiană, este considerată de mulți ca fiind una dintre cele mai bune din lume. Ce face ciocolata elvețiană atât de delicioasă? S-ar putea ca laptele de înaltă calitate de la vacile alpine combinat cu un procent generos de unt de cacao. Opriți-vă pentru un test de gust la orice ciocolată din toată țara. Ciocolata cu lapte este unul dintre cele mai celebre exporturi din Elveția și este savurată în țări de pe tot globul. Ciocolata elvețiană cu lapte este netedă, dulce și cremoasă, topindu-se ca untul pe limbă.

Există multe locuri uimitoare pentru ciocolată în Elveția, dar Broc este centrat pe ciocolata ce oferă călătorilor o experiență inedită. Maison Cailler este o fabrică populară de ciocolată din oraș care vă va explica metoda de fabricare a ciocolatei. Un tur interactiv ghidat este oferit pentru a descoperi secretele fabricării ciocolatei. Dacă nu puteți rezista la aroma bomboanelor de ciocolată în timp ce vizitați fabrica, magazinul fabricii este acolo pentru a vă satisface pofta de mâncare. Broc este una dintre cele mai bune destinații pentru a cumpăra bomboane de ciocolată din lume.

  1. Franța

Nu se poate nega faptul că unii dintre cei mai buni ciocolateri din lume locuiesc în Franța. Desigur, alte țări sunt mai renumite pentru faimoasele lor mărci de ciocolată, în timp ce francezii și-au păstrat în mare parte bomboanele fantastice un secret pentru restul lumii. Cel mai faimos și renumit producător de ciocolată din Franța este, fără îndoială, Valrhona, care are sediul în frumoasa idilă a Tain-l’Hermitage din Valea Rhône, lângă Lyon. Gama de ciocolată Valrhona este pur și simplu divină: bogată și complexă, cele mai bune exemple ale acestora sunt la mare căutare de gurmanzi și bucătari din întreaga lume. Firma a fost, de asemenea, prima care a inițiat ciocolata de epocă, tratând în esență cele mai bune plantații de cacao, cum ar fi podgoriile Grand Cru din Burgundia.

Așadar, turismul cu ciocolată este o industrie foarte reală, în timp ce călătorii caută ciocolateri celebri, ferme de cacao, muzee și multe altele pentru a afla despre istoria și producția acestui delicios tratament (și pentru a gusta un milion de mostre). Din fericire, există multe locuri unde puteți gusta arome din întreaga lume!

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 destinatii pentru iubitorii de ciocolată”

Proprietati favorite