Cauți Cazare?

Destinații deșertice ale lumii

destinatii desertice din lume

Deși în această perioadă se pune foarte mare accent pe insulele exotice de tip Bali, Tenerife și toate celelalte, o destinație aproape la fel de iubită de vizitatori este cea de tip deșertic. La urma urmei, ce poate fi mai diferit de monotonia casei decât soarele deșertului și ce poate fi mai diferit de ploile de toamnă decât deșertul uscat? Deșertul oferă, în zilele noastre, nu teamă, ci dorință de a-l vizita, de a-l explora călare pe cămile sau elefanți, de a trăi senzații locale atât prin încercarea bucătăriei lor, cât și prin îmbrăcarea veștmintelor lor tradiționale. Una peste alta, orice persoană căreia îi place să încerce lucruri cu adevărat diferite, pentru a se rupe de rutina întregului an de muncă, trebuie să încerce cel puțin o destinație deșertică. Noi am făcut o selecție, pentru a vă face alegerea mai ușoară și, în cele ce urmează, vă vom prezenta cele mai frumoase destinații deșertice, mai aproape sau mai departe de casă, pentru bugete mai mici sau mai mari.

Deșertul Sahara din Africa

Atunci când vorbim despre deșertul Sahara, printre primele lucruri care ne vin automat în minte este ceea ce am învățat la școală, și anime că este cel mai mare deșert uscat din lume. Însă știați că însuși numele ”Sahara” înseamnă ”cel mai mare”? Ca să ne facem o idee cam cât de mare este acest deșert, imaginați-vă continentul Africii. Cam o treime din el este reprezentat doar de deșertul Sahara, iar ca să fim mai exacți, aproximativ 9,400,000 de kilometri pătrați. Și dacă încă nu v-am convins, imaginați-vă Germania. Sahara este cam de 26 de ori mai mare decât Germania. Egiptul, Tunisia și Marocul sunt doar câteva din țările africane care beneficiază de așezarea geografică în spațiul Saharei și, dacă aveți șansa să vizitați acest deșert, nu ratați plimbările cu cămila prin dunele de nisip.

Deșertul Mojave din California și Nevada

Deșertul Mojave este un fel de graniță între cele două state, California și Nevada, însă ajunge să-și verse nisipurile și la marginile Utah și Arizona. Deși, ca dimensiune, este considerabil inferior Saharei, măsurând doar 65,000 de kilometri pătrați, ca frumusețe, însă, este cel puțin pe picior de egalitate. Vegetația foarte rară a acestui deșert face ca vizitatorii conduși de noroc spre câte-un mâlc de iarbă sau către un cactus rătăcit să debordeze de fericire. Cel mai celebru copac din Mojave este copacul Joshua, membru al familiei Yucca, copac care crește doar în acest deșert. Când vine vorba despre atracții turistice, în zonele deșertice activitățile sunt, în general, aceleași: plimbări cu cămila sau cu mașini special echipate pentru deșert și alt tip de activități de acest gen.

Deșertul The Wave, din Arizona

Știți imaginile acelea frumoase pe care le deține Microsoft și care vin ca fundal de ecran prestabilit la Windows 7? Dacă nu vă amintiți exact, puteți verifica pe calculator și, dacă tot vă uitați, căutați-o pe cea cu niște formațiuni de roci absolut superbe, cu alb și cu roz. Această imagine aproape ireală a fost fotografiată în Arizona, în deșertul the Wave, al cărui nume indică exact aceste unduiri leneșe ale rocilor mai sus descrise. De fapt, acest deșert este atât de privat în ceea ce-i privește pe vizitatorii săi, încât doar 20 de persoane au voie să-l viziteze pe zi. Practic, e ca și cum am participa la loterie, pentru că alegerea celor 20 de persoane se realizează efectiv aleatoriu.

Deșertul Alb din New Mexico

În nord-estul deșertului Chihuahuan se găsește deșertul Alb, care este puțin mai diferit decât deșerturile clasice cu care suntem obișnuiți. Spre deosebire de celelalte deșerturi de pe Pământ, acesta a fost format prin evaporarea, cu milioane de ani în urmă, a unui lac. Prin evaporarea acestui lac, ceea ce a rămas în urmă a fost o multitudine de straturi de roci cristalizate. Un lucru interesant este că acest deșert se întinde pe o suprafață de 712 kilometri și, în toată splendoarea sa, este cel mai mare depozit de gips aflat la suprafață. Dacă ajungeți să vizitați această minune de deșert alb, nu uitați să atingeți nisipul, pentru că veți simți, cu siguranță, diferența dintre textura acestui tip de nisip și al celui cu care suntem obișnuiți.

Deșerturi există, în lume, pentru fiecare gust în parte și pentru fiecare vizitator, însă pentru a putea aprecia cu adevărat frumusețea lor, trebuie vizitate, pentru că fiecare dintre noi percepem lucrurile diferit, în funcție de preferințele proprii și ce alți factori care contribuie la formarea opiniilor. Noi vă sfătuim să le luați pe rând, unul câte unul, și să decideți voi înșivă care sunt cele mai frumoase. Desigur, nu uitați să ne spuneți și nouă!

Meta description: Pentru iubitorii de dune de nisip am pregătit un top al celor mai frumoase deșerturi din lume, pe care le puteți vizita cu toată familia.

Comentarii

Fii primul care comentează “Destinații deșertice ale lumii”

Proprietati favorite