Cauți Cazare?

Turismul balnear și potențialul său în Europa

turismul balnear europa

Pentru cei care doresc să prindă doi iepuri dintr-o lovitură, în alte cuvinte, să își trateze afecțiunile și să viziteze o țară străină, am pregătit astăzi un articol despre potențialul turismului balnear de pe teritoriul Europei și o listă a celor mai bune zone în care se poate realiza tratarea afecțiunilor în jurul țării noastre.

Austria

Aqua Dome Tirol este o stațiune balneară din Austria, printre cele mai frumoase în întreaga Europa. Datorită faptului că este înconjurată de natură, fiind situată la 20 de kilometri de orașul Sölden, stațiunea beneficiază atât de o pârtie de schi, cât și de servicii de wellness și spa, pentru a relaxa mușchii obosiți pe parcursul zilei. Stațiunea dispune de 12 piscine termale suspendate, cu temperaturi de aproximativ 30 de grade și cu o vedere superbă asupra Alpilor Austriei. De asemenea, serviciile de spa oferite aici includ și un număr de 7 saune, ideale pentru pierderea în greutate sau pentru detoxifierea organismului.

Anglia

Apele termale de pe teritoriul orașului Bath din Anglia au fost utilizate timp de mii de ani, încă de pe timpul romanilor, motiv pentru care orașul este membru al Patrimoniului UNESCO. Thermae Bath Spa se află la o distanță de aproximativ 180 de kilometri de Londra și este singura stațiune de spa cu ape termale naturale de pe teritoriul Angliei. Dotată cu o piscină în aer liber, situată nonconformist pe acoperiș, stațiunea deține 40 de camere dedicate special relaxării spa și tratării afecțiunilor prin apele sale termale. Această stațiune, prin calmul și liniștea sa, este o variantă excelentă de vacanță balneară în cuplu, dar și în familie.

Italia

Unul din cele mai vechi, dar și unul din cele mai importante centre termale din Europa se află în orașul Abano Terme din Italia. La fel ca și în cazul Thermae Bath Spa, din Anglia, apele termale din Abano Terme au fost folosite de celți și de romani încă de acum peste 2000 de ani. O curiozitate interesantă despre această zonă este că în vremea romanilor, grecii numeau această zonă Aponi Fons, care, în greacă, înseamnă ”îndepărtează durerea”. Temperatura medie anuală a acestei zone este de aproximativ 14 grade celsius, ceea ce face posibilă cumpărarea de vacanțe în Abano Terme pe tot parcursul anului. Băile cu nămol sunt, de asemenea, printre atracțiile balneare de top ale acestei zone, la fel ca și apele termale. Cele mai cunoscute tratamente cu apă termală din această zonă sunt tratamentele anti-celulită și tratamentele de dezintoxicare.

Germania

Deși Germania este mult mai celebră pentru orașele sale mari, de tipul Berlin, Frankfurt sau Hamburg, sau de stațiunile sale de schi cunoscute la nivel mondial, ea dispune și de stațiuni balneare cu ape termale benefice tratamentelor pentru diverse afecțiuni, un exemplu de top în acest sens fiind Kaiser-Friedrich-Therme. Situată în imediata vecinătate a orașului Frankfurt, această stațiune este ideală pentru relaxare, pentru detoxifiere și pentru eliberarea stresului și a tensiunii acumulate în mușchi de-a lungul anului lung de muncă. Cu vederi excepționale, această stațiune își așteaptă vizitatorii cu brațele deschise, la prețuri decente pentru orice vacanță de spa din interiorul Europei.

Cehia

La poalele Munților Metaliferi din Cehia există una din perlele turistice ale acestei țări, și anume stațiunea Karlovy Vary, deschisă oricărui client care are nevoie de relaxare, detensionare a mușchilor, ameliorare și tratare a unei largi game de boli. Apele termale din această zonă sunt folosite atât de locuitori cât și de vizitatori de secole, ceea ce aduce acestei stațiuni un renume la nivel mondial. Apele termale din Cehia, dar din zona aceasta, în special, conțin peste 40 de elemente ale tabelului periodic, elemente care sunt esențiale organismului uman, motiv pentru care popularitatea Karlovy Vary este în continuare, în plină ascensiune. Variind în temperatură și în nivelul de bioxid de carbon, apele termale de aici sunt extrase de la peste 2500 de metri adâncime, din peste 15 izvoare diferite, și fiecare are efecte diferite asupra organismului uman, ceea ce asigură o varietate largă de tratamente pentru o gamă largă de afecțiuni. Nu trebuie uitate nici peisajele superbe din Cehia, care nu lipsesc nici în zona Karlovy Vary, căci un tratament termal este cu atât mai bun când oferă un peisaj de vis.

Indiferent de afecțiunile pe care le suferiți, aceste destinații balneare europene asigură tratamente corespunzătoare și mai mult ca sigur, dacă vă doriți să trăiți această experiență în afara României, veți găsi stațiunea ideală pentru dumneavoastră chiar din topul celor 5 expuse mai sus.

Comentarii

Fii primul care comentează “Turismul balnear și potențialul său în Europa”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles