Cauți Cazare?

Pe urmele mayașilor – top 5 lucruri de facut in Mexic

Pe urmele mayasilor top 5 lucruri de facut in Mexic

Cu mii de ani de istorie în spate, Mexicul are câteva ruine antice spectaculoase. Țara a găzduit zeci de triburi indigene de-a lungul secolelor, dar puține sunt la fel de cunoscute precum triburile Maya. Civilizația Maya a fost o cultură mesoamericană al cărei imperiu se întindea din ceea ce este acum sudul Mexicului prin Guatemala, Belize, Honduras și El Salvador.

Mayașii au construit sute de orașe impresionante de-a lungul unei rețele complexe de drumuri și au condus regiunea timp de sute de ani. Au fost maeștri matematicieni, astronomi, artiști și fermieri. Astăzi, cultura lor prosperă încă în multe comunități din Mexic. Multe ruine mayașe au fost excavate și deschise publicului – dar unele, în special, se remarcă mai mult decât altele. Iată 5 dintre acestea care merită vizitate.

  1. Chichen Itza

Una dintre noile șapte minuni ale lumii, Chichen Itza este cunoscută în întreaga lume, iar imaginea sa este una dintre cele mai recunoscute din Mexic. Este imposibil să vorbim despre ruinele mayașe din Mexic și să lăsăm deoparte Chichen Itza.

Situat în statul Yucatan, o parte a Peninsulei Yucatan din Mexic, Chichen Itza a fost un oraș maya înfloritor care datează din jurul secolului al V-lea. A fost unul dintre cele mai mari orașe din lumea Maya, răspândit pe aproximativ două mile pătrate. Era un centru de comerț, avea reședințe, monumente religioase și chiar propriile sale suburbii.

Unul dintre locurile cele mai interesante ale Chichen Itza este El Castillo, o piramidă matematică și științifică, care este cea mai bună manifestare a înțelegerii astronomiei de către Maya. Există 365 de trepte (una pentru fiecare zi a anului), și de două ori pe an în echinocțiile de primăvară și toamnă, apare o umbră pe piramidă care ia forma unui șarpe – un tribut adus celui mai important zeu maya, Kukulcan, un șarpe cu pene.)

Fiind un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, este una dintre cele mai populare atracții din Mexic, cu peste două milioane de vizitatori în fiecare an. Nu este surprinzător ca, în mod normal, să te aștepți să vezi locul împreună cu multe alte persoane.

Biletele de intrare pentru Chichen Itza sunt vândute la casa de bilete situată lângă intrarea principală iar prețul este aproximativ 23 dolari.

  1. Tulum

Aproape la fel de recunoscute ca Chichen Itza sunt ruinele de coastă din Tulum. Imaginea celei mai mari structuri a sa, El Castillo, este emblema destinației: cocoțată pe o stâncă cu vedere la Marea Caraibelor care este de un turcoaz magnetic.

În trecut, în jurul secolului al XIII-lea, orașul a fost o poartă de acces pentru a conecta Peninsula Yucatan cu oamenii din Honduras și alte locuri din Golful Mexic.

Una dintre principalele atracții pentru turiștii care vizitează Tulum și una dintre caracteristicile care diferențiază acest sit istoric remarcabil de altele din Mexic este frumoasa porțiune de plajă de sub ruine așadar, asigurați-vă că aduceți un costum de baie atunci când vizitați acest loc.

Aici mai puteți vizita și Templul Frescelor, Castillo și Templul del Dios Descendente.

O varietate de tururi cu autobuzul sunt disponibile pentru vizitatorii din Tulum din principalele orașe stațiunii din regiune, inclusiv Cancún și Playa del Carmen.

Ruinele din Tulum sunt al treilea cel mai vizitat site din Mexic, dar spre deosebire de Chichen Itza, Tulum este destul de compact și puteți simți mulțimea mult mai mult, de aceea e recomandat să veniți mai devreme.

  1. Coba

Spre deosebire de vecinii săi, Chichen Itsa și Tulum, Coba a pătruns relativ sub radar în ceea ce privește popularitatea. Asta pentru că nu a fost deschis publicului până în anii 1970, deoarece jungla din jur era prea groasă pentru a pătrunde acolo.

Astăzi, doar un mic procent din sit a fost excavat, dar este unul dintre cele mai mari orașe maya, care se întinde pe aproximativ 80 de km pătrați. Bicicletele sunt disponibile pentru închiriere pentru a explora cei 10 km pătrați care sunt deschiși publicului.

O vizită la ruinele maya Coba este pentru cei aventuroși. Amplasate adânc în jungla mayașă, ruinele Coba au o aură de mister. Spre deosebire de Chichen Itza și Tulum, puteți urca de fapt piramida la Coba, deci dacă vă place aventura, atunci aceste ruine mayașe sunt pentru dvs.

  1. Palenque

Ruinele Palenque sunt, de asemenea, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Palenque este înconjurat de junglă și este situat pe un munte din statul Chiapas, Mexic. Există unele dezbateri despre motivul pentru care Chichen Itza a fost numită Minunea lumii în loc de Palenque, deoarece mulți vizitatori consideră că Palenque este cea mai impresionantă dintre ruinele Mexicului.

Nu este cel mai mare oraș mayaș, dar este unul dintre cele mai importante datorită volumului său de inscripții – o istorie înregistrată care i-a ajutat pe cercetători să înțeleagă cu adevărat detaliile istoriei și culturii mayașe.

Unul dintre punctele sale forte este Templul Inscripțiilor, care a fost construit de primul fiu al regelui Pakal și care oferă înregistrări de peste 180 de ani de istorie a orașului.

  1. Calakmul

Calakmul este deosebit de impresionant cu locația sa spectaculoasă în mijlocul pădurii tropicale, departe de orice civilizație. A fost declarat patrimoniu mondial UNESCO în 2002 pentru importanță culturală și de mediu.

Există o mulțime incredibilă de lucruri de văzut în timp ce vizitați Calakmul, deoarece este unul dintre cele mai bogate situri maya din punct de vedere structural. Cele mai mari rezervoare de apă se află pe acest site și una dintre cele mai înalte piramide din regiune este piramida principală situată la 45 metri.

Înainte de a ajunge la ruine, există un muzeu grozav care explică punctele importante ale sitului, biosferei și plantelor indigene. Merită sa vă opriți și să vă informați aici dacă veți avea timp.

Așadar, indiferent care dintre aceste ruine le vizitați, mersul pe treptele poporului Maya este o experiență unică care vă va deschide ochii spre uimitoarea pricepere arhitecturală a acestei civilizații antice. Dacă intenționați să călătoriți în America Centrală, ruinele vor fi cu siguranță un punct culminant, pe lângă plajele fabuloase, cultura atrăgătoare și orașe dinamice pline de arhitectură colonială și bucătărie plină de gust. Mexicul este cu adevărat o comoară tropicală.

Comentarii

Fii primul care comentează “Pe urmele mayașilor – top 5 lucruri de facut in Mexic”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles