Piscine naturale din lume

Piscine naturale din lume

Natura ne oferă spații unice pentru a nu înceta să ne bucurăm de aceste locuri naturale ale lumii. Piscinele sau bazinele naturale sunt corpuri de apă formate în mod natural, în lacuri, cenote, plaje, cascade și sunt o frumusețe rară de care să vă bucurați. Lăsați în urmă plajele aglomerate și sălile publice de înot care sunt oricum foarte aglomerate și aventurați-vă să vedeți și experimentați o piscină naturală. Sentimentul este unul unic. Iată câteva dintre cele mai bune bazine naturale din lume:

  1. Piscina naturală Grotta della Poesia (Lecce, Italia)

Grotta della Poesia se află la doar 30 de minute de mers cu mașina de Lecce. Piscina naturală perfectă pentru imagini face parte din situl arheologic din Roca Vecchia. Accesul este complet gratuit, dar locația este puțin ascunsă și nu este indicată pe străzi; cu toate acestea poate fi găsit cu ușurință cu ajutorul Google Maps.

Aceasta este una dintre cele mai frumoase bazine naturale din lume: „Peștera Poeziei”. Potrivit legendei, o prințesă s-a scăldat în apă acest loc iar poeții au venit aici pentru a căuta inspirație, de unde și numele piscinei.

Aaceastă minunată piscină a fost creată de-a lungul anilor cu ajutorul apei mării, prin eroziune.

Dacă doriți o experiență de înot calmă și privată, ar trebui să mergeți cu siguranță acolo înainte de ora 10 dimineața, deoarece tinde să devină destul de aglomerat în jurul prânzului. De fapt, peștera nu este potrivită doar pentru o baie liniștită într-un mediu magic și unic, dar este ideală și pentru adepții adrenalinei. Apa bazinului este suficient de adâncă, permițând multor îndrăzneți iubitori de apă să sară de pe stâncă direct în apele cristaline.

  1. Semuc Champey, Guatemala

Semuc Champey, care înseamnă „unde râul se ascunde sub pământ” în Maya Q’eqchi, este o minune naturală spectaculoasă în provincia Alta Verapaz, Guatemala. Lângă orașul Lanquín din Q’eqchi ’, caracteristica geologică principală a Semuc Champey este un pod natural de calcar de 300 de metri care acoperă râul larg Cahabón.

Deasupra podului este o serie de bazine turcoaz, treptate, conectate de sute de mici cascade. Apa rece și limpede este binevenită pentru căldura sufocantă din jungla Guatemala. Cel mai bun mod de a vedea Semuc Champey în toată splendoarea este din punctul de vedere „El Mirador”. Deși este o excursie lungă și plină de sudori pentru a ajunge acolo, priveliștile din vale sunt de neegalat. Turiștii se îndreaptă aici pentru a înota în apa sa curentă rece, pentru a-i explora peșterile de calcar și pentru a savura frumusețea naturală din jur.

  1. Giola, Thassos, Grecia

Pe insula greacă Thassos se află o lagună marină naturală retrasă, lângă satul Astris numit Giola. Sculptată în roci care sunt înalte de 8 m în parte, piscina este umplută cu apă verde smarald, care este cu câteva grade mai caldă decât Marea Egee care se află lângă.

Populară pentru excursioniștii de zi, piscina nu este ușor accesibilă. Vizitatorii trebuie să circule pe un drum de pământ timp de trei până la patru kilometri înainte ca o plimbare de 15 minute să se deschidă către locul unic pentru înot și relaxare.

  1. Lençóis Maranhenses National Park

Este un parc național situat în statul Maranhão din nord-estul Braziliei, chiar la est de Baía de São José. În fiecare an, în timpul sezonului ploios, din ianuarie până în iunie, văile dintre dunele de nisip se umplu cu apă de ploaie, creând mii de lagune cristaline. Lagunele pot ajunge până la 90 m lungime și 3 m adâncime în lunile de vârf. Vizitatorii pot face excursii în parc din orașul Barreirinhas și pot explora dunele și lagunele, inclusiv Azul și Bonita, cele mai mari lagune din parc. Dacă nivelul apei este suficient de ridicat, vizitatorii pot face o baie în bazinele sezoniere.

Parcul Național Lençóis Maranhenses primește până la 60.000 de vizitatori pe an și este o destinație populară pentru ecoturism, având în vedere caracteristicile sale fizice unice.

Activitățile obișnuite din cadrul parcului includ „observarea cerului pe timp de noapte, surfing, turism cu bicicleta, canotaj, ecoturism, turism de aventură, camping rustic, călărie și vehicule pentru toate terenurile … și excursii pe apă.

  1. Ik-Kil Cenote, Yucatan, Mexico

Cenote Ik Kil este unul dintre cele mai populare cenote din Peninsula Yucatan mexicană și, cu apele sale cristaline și vița în cascadă, este ușor de înțeles de ce! Cenote Ik Kil este atât de frumos de privit, cât și ddistractiv pentru a înota în apele sale. Situat la doar câteva minute distanță, Cenote Ik Kil este ușor combinat cu o vizită la Chichen Itza.

Cenote Ik’Kil este o gaură naturală adâncă, care se deschide spre cer, formată prin prăbușirea unei peșteri. Cenotul este la aproximativ 25 de metri sub suprafață, cu niveluri de apă așezate la aproximativ 35 de metri adâncime.

Lianele ajung de la deschidere până la apă, cu mici cascade care trec și în cenote. Există o grămadă de diferite creaturi care trăiesc în apă, inclusiv somn negru pe care îl poți simți înotând în jurul picioarelor tale!

Cenote Ik’Kil este sacru pentru mayași, care au folosit zona atât pentru relaxare, cât și pentru activități rituale. Cuvântul „cenote” provine din cuvântul în limba mayaș care înseamnă „fântână”. Multe bazine de apă de genul din Mexic erau locuri sacre și adesea tineri bărbați și femei erau aruncați în apă și lăsați să se înece ca sacrificiu pentru zeul ploii.

Cu toate acestea, estetica unei piscine naturale poate să displacă unor înotători care sunt obișnuiți ca apa să fie perfect albastră și filtrată chimic. Apa organică poate căpăta o nuanță maronie în funcție de prezența algelor și este imposibil să fie eliminat complet sedimentul și o parte din viețuitoarele din apă. Deși apa este perfect sigură pentru a înota, piscina naturală ar putea să nu arate la fel de frumos ca o piscină tradițională grecească, albastră strălucitoare, însă cu siguranță o „bălăceală” în mijlocul naturii este mult mai prețiosă și mai relaxantă decât una între ziduri de ciment.

Comentarii

Fii primul care comentează “Piscine naturale din lume”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles