Cauți Cazare?

10 restaurante fine dining din București: meniu, servire și atmosferă

fine restaurante in bucuresti

Termenul de fine dining este sinonim cu gastronomie rafinată, acest lucru însemând o masă servită în mod formal, într-un cadru elegant și sofisticat. Dacă îți dorești să experimentezi din colecția de restaurante fine dining din București, te poți aștepta să primești servicii culinare complete, începând de la personalul preocupat să îți satisfacă orice nevoie, până la mâncărurile gătite la cele mai înalte standarde.

Te întrebi ce mâncăruri se servesc la restaurantele de tip fine dining? Ei bine, lista este destul de lungă și conține numeroase variante de mâncăruri exotice cum ar fi foie gras, melci, trufe, caviar, dar și sushi, burgeri și tacos, precum și o selecție foarte bună de vinuri și băuturi spirtoase. Poți găsi nenumărate feluri de preparate executate în combinații îndrăznețe, foarte apreciate de gurmanzii din lumea întreagă. Porțiile sunt în general mai mici față de alte restaurante, însă mâncărurile vor avea o calitate superioară. Și prețurile au tendința de a fi mai ridicate în aceste tipuri de unități.

Restaurantele fine dining din București îți vor oferi farfurii definite de creativitate și gust, specifice regiunilor franceze, italiene, asiatice, sau internaționale, cu ingrediente ce provin din toate colțurile lumii. Servirea în restaurantele fine dining promite să ofere oaspeților săi o experiență mai sofisticată față de localurile obișnuite. Bucătăriile acestor unități folosesc de cele mai multe ori ingrediente de calitate superioară, rețete inedite ce satisfac gusturile fine și personal foarte amabil și atent la delatii. Ambianța restaurantului este definită de rafinament și eleganță, iluminarea este de obicei slabă, iar muzica se aude în surdină.

Ca atare, când vine vorba despre conceptul fine dining vom descoperi și faptul că există un dress code, care impune păstrarea unei eleganțe vestimentare. Spre exemplu, blugii și tricourile nu sunt niște piese potrivite dacă îți dorești să iei parte la o astfel de experiență, unde decorul și atmosfera sunt formale.

Fie că îți dorești să pornești în căutarea bucătăriei clasice franceze sau vrei sa încerci mâncăruri americane moderne, în capitala României există ceva pentru fiecare. Să descoperim așadar, cele 10 restaurante fine dining din București.

Restaurant Clubul Diplomatic

Clubul Diplomatic este amplasat în zona de nord a orașului, mai exact pe Șoseaua București-Ploiești numărul 2B. Acesta este unul dintre restaurantele selecte ale capitalei și funcționează de mai bine de o sută de ani, iar calitatea serviciilor întâlnite aici a favorizat menținerea acestuia în topul celor mai apreciate restaurante fine dining din București.

Povestea din spatele acestui local își are originile în anul 1922, când arhitectul Ion Mincu a construit în centrul capitalei o clădire impresionantă. Ulterior, colonelul St.E. Greble Junior și Alexandru Marghiloman au întemeiat Country Club Băneasa, o bază sportivă ultramodernă, proiect din care au făcut parte numeroase personalități ilustre ale acelor vremuri. Printre membrii fondatori se numără Prinţul Ghica, Barbu Catargiu și Principele Barbu Ştirbey. Localul a reușit să își păstreze efervescența și avangardismul culinar de-a lungul anilor.

În prezent, restaurantul elegant are un design în stil clasic, o atmosferă rafinată și o bucătărie ce servește preparate internaționale cu rețete adunate din toate colțurile lumii, reinterpretate într-o notă modernă, ce vor fi servite clienților împreună cu o selecție de băuturi de excepție.

Casa di David

Rămânem în zona de nord a orașului, unde cel mai mare parc din capitală, Parcul Herăstrău, adăpostește restaurantul fine dining Casa di David. Acesta este destinația ideală pentru cei care vor să aibă parte de o experiență culinară desăvârșită, cu preparate internaționale, mediteraneene, italiene și asiatice. Atmosfera primitoare și design-ul elegant sunt completate de frumoasa priveliște asupra lacului, în timp ce specialitățile din meniu oferă oaspeților o călătorie către arta culinară în ceea ce privește mâncărurile și băuturile fine.

Casa di David este un restaurant select, frecventat de o clientelă aleasă. Toate preparatele pe care le vei regăsi în meniu au în comun ingrediente naturale, de calitate, provenite din surse locale. În interior vei observa elemente moderne cu detalii bine puse la punct, personal amabil și servire atentă. Printre cele mai apreciate preparate de către clienții Casa di David se numără pastele, fructele de mare, deserturile și pizza, realizată în varianta fine dining. Acestea se pot servi în interior sau pe terasa elegantă, frumos amenajată

Savart

Savart este un restaurant fine dining ce se află în partea centrală a orașului, în apropiere de Calea Victoriei, pe strada George Enescu numărul 2-4. Cunoscut pentru atmosfera confortabilă, intimă și totodată îndrăzneață, Savart își încânta clienții cu elementele specifice design-ului francez din interiorul localului, dar mai ales cu preparatele gourmet de origini internaționale, reinterpretate sub diferite forme.

Aromele franțuzești, mexicane, thailandeze, spaniole, asiatice și maghrebiene te așteaptă să le descoperi, pentru a gusta din artă culinară pusă în scenă de bucătarul restaurantului, Manuela Paraschivescu. Aceasta creează farfurii elaborate, moderne și rafinate cu mâncăruri realizate de la zero chiar în bucătăria casei. Te poți bucura de gustul unic al acestor preparate în interiorul localului sau pe terasă plină de verdeață.

Mahala

Considerat unul dintre cele mai populare restaurante fine dining din București, Mahala este situat în Palatul Bragadiru, la adresa Calea Rahovei 147-153. Venind aici, vei fi surprins încă de la început de decorul din interior, realizat în stil românesc și de terasa înconjurată de multă verdeață. Însă cel mai cel atrăgător punct al locației este determinat de bucătăria ce servește preparate tradiționale românanesti, reinterpretate într-o manieră modernă.

Meniul conține numeroase variante de mâncăruri creative ce îți vor surprinde și încânta toate simțurile. Bucataria de la Mahala îți pune la dispoziție diferite feluri de mancare uitate de-a lungul anilor, cum ar fi turta coaptă asociată cu sos de vițel și mousse de castraveți.

The Artist

Restaurantul fine dining The Artist este localizat într-o vilă elegantă ce datează din secolul al XIX-lea de pe  Calea Victoriei 147. Datorită locației ideale, a servirii excelente și a preparatelor culinare savuroase, The Artist este unul dintre cele mai populare restaurante de tip fine dining din capitală.

Bucătăria este definită de artă și de varietatea de metode inovative de a găti mâncăruri gourmet. În prepararea acestora se combină diverse ingrediente de calitate superioară, specifice atât bucătăriei tradiționale românești cât și internaționale. Astfel, rezultatele sunt întotdeauna apreciate de clienții The Artist, care au ocazia să încerce preparate originale, cum ar fi aspicul de porc mangaliță, mousse de cozonac sau parfait vișinată.

Kane

Restaurantul Kane este situat pe strada Dianei 9 și se consideră că are una dintre cele mai bune reinterpretări ale bucătăriei românești, îndeplinind numeroase atribute care îl clasează în preferințele bucureștenilor iubitori de fine dining: gustul desăvârșit al preparatelor, ingrediente naturale, servire atentă și o listă de vinuri de calitate. Astfel, întregul concept este centrat pe savoarea din farfurie, ingrediente locale și vinuri românești.

Fiecare fel de mâncare ce urmează să fie servit trebuie să îndeplinească două cerințe de bază: în primul rând, ingredientele trebuie să provină de la fermieri pe care bucătarul îi cunoaște personal, iar în al doilea rând, produsele trebuie să fie întotdeauna proaspete. Urmând cu rigurozitate aceste cerințe, bucătăria Kane își încânta oaspeții cu numeroase mâncăruri ce susțin ideea de a mânca tradițional.

Dacă te hotărăști să le faci o vizită, îți recomand să încerci preparatele pe bază de ciuperci, cum ar fi ”ciuperci sălbatice la tigaie cu verdeață de grădină pe pâine prăjită”, sau ”obrăjori de vită cu morcovi, ciuperci hribi și ceapă marinată în oțet românesc”, aceste ciuperci fiind culese chiar din pădurile României.

Grai

Restaurantul fine dining intitulat Grai se află într-o casă veche de pe strada Logofăt Luca Stroici 40 și aduce pe scena culinară a Bucureștiului un plus de rafinament printre preparatele gourmet. Interiorul restaurantului este caracterizat de un design minimalist, unde predomină tonurile închise și unele accente de culoare aurii. Astfel, toată atenția clientilor va fi îndreptată către farfurii, acestea fiind principalele elemente ce dau viață întregului local.

Conceptul de bucătărie deschisă îți oferă ocazia să iei parte la întregul proces de pregătire a mâncărurilor cu specific tradițional românesc și contemporan. În farfurie vei regăsi note de originalitate și creativitate, născute din pasiunea pentru gătit a unui bucătar de renume. În bucătăria Grai se folosesc diferite tehnici de gătit cu ingrediente atent alese, de sezon, de unde rezultă un produs final complex, cu gust, aromă, culoare și plating într-un echilibru perfect.

Caju by Joseph Hadad

Restaurantul fine dining Caju de Joseph Hahad îl vei găsi pe stradă Nicolae Golescu numărul 16 din București. Localul își surprinde cliențîi grație abordării într-un mod mai informal a unei mese sofisticate, cu un meniu ce cuprinde preparate internaționale și unele elemente specifice regiunii nord-africane. Astfel, mâncărurile realizate în bucătăria de la Caju de Joseph Hahad sunt caracterizate de arome intense și combinății creative. Localul se află pe lista preferințelor tuturor gurmanzilor bucureșteni datorită rețetelor unice și îndrăznețe, în compoziția cărora se folosesc ingrediente cât mai naturale. Cu o experiență de peste 40 de ani în domeniul Haute Cuisine, Joseph Hadad este un chef talentat și foarte pasionat de meseria să, lucru ce se se reflectă în toate farfuriile servite.

Kaiamo

Restaurantul fine dining Kaiamo este situat chiar în inima capitalei, pe strada Ermil Pangratti numărul 30 A. Pășind în interiorul restaurantului vei observa o scenă a contrastelor între tradițional și contemporan, simplu și sofisticat, contraste ce se reflectă atât în ceea ce privește design-ul, cât și în combinațiile de ingrediente din farfuria ta.

Obiectivul chef-ului bucătar de la Kaiamo este să pună în lumină preparate unice, începând de la gama tradițională, până la bucătăria modernă, actuală. Parte a acestei experiențe desavarsite o reprezintă simbioza perfectă între ambianța artistică a localului, relaxare și gustul autentic al deliciilor românești. Abundență de ingrediente de înalta calitate și diferitele tehnici de gătit ale bucătarului dau naștere la mâncăruri rafinate ce impresionează clienții Kaiamo. Printre cele mai inedite preparate din meniu se numără cârnații serviți alături de piure roz, pietrele comestibile din râul Luncavăț sau rața cu floricele de porumb și floare de șoc.

Noua

Noua este unul dintre restaurantele de elită din București. Îl vei găsi localizat la adresa Popa Nan, numărul 7, într-o vilă aristocratică cu 2 etaje ce datează din anul 1915. Locul este în strânsă legătură cu istoria țării noastre, iar elementele decorative din interior păstrează încă poveștile de altădată.

Accentele clasice ale construcției au reușit să fie păstrate până în prezent, cum ar fi tavanele înalte, tocurile și tâmplăria din lemn și sobele din teracotă recondiționate. Clădirea a fost reabilitată în anul 2019, iar astfel a luat naștere restaurantul Noua, un local cu specific contemporan și tradițional românesc, definit de conceptul fine dining.

Meniul îți pune la dispoziție o multitudine de variante de preparate specifice bucătăriei românești, cu atenția îndreptată pe prospețimea ingredientelor. Din această lista fac parte mâncăruri precum saramură de șalău cu gutui, balmoșul dreptunghiular cu șunculiță afumată și trufe negre, stele oltenești cu cremă de limbă, praz și măsline sau colarezul cu prune uscate și cremă de piper. Vila adăpostește și o terasă spațioasă, în mijlocul naturii, ascunsă în culturi de vită de vie, unde te poți relaxa și bucură de o masă ce îți va încânta toate simțurile.

Local cu specific tradițional contemporan românesc,Imagine preluată din: Ialoc Dacă ești în căutarea unor restaurante fine dining din București, din fericire, capitala adăpostește astfel de localuri ce merită explorate. Se poate să îți dorești să celebrezi un moment special într-un cadru elegant, sau pur și simplu vrei sa încerci mâncăruri rafinate și sofisticate. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să te îndrepți spre unul dintre cele mai apreciate unități bucureștene ce te vor răsplăti cu mâncare delicioasă și servicii excelente.


Citiți articolul original pe techcafe.ro

Declinarea răspunderii! triply.ro este un publisher automat de stiri si articole din industria turismului din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (techcafe.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Comentarii

Fii primul care comentează “10 restaurante fine dining din București: meniu, servire și atmosferă”

Proprietati favorite