Cauți Cazare?

Cele mai bine reputate restaurante din ghidul Michelin

michelin star restaurant

Ghidul Michelin este un almanah publicat pentru prima oară la începutul secolului al XX-lea, de către bine cunoscuta companie producătoare de anvelope al cărui nume îl poartă acest ghid. Acest ghid este cel mai vechi și cel mai renumit ghid al hotelurilor și restaurantelor din Europa, fiind acela care oferă și celebrele stele Michelin. La origini, scopul acestui ghid a fost acela de a ajuta șoferii să găsească cazare și masă caldă de-a lungul drumurilor lor prin Franța, dar și de a-i ajuta să își întrețină mașinile, incluzând și adresele mecanicilor, al stațiilor de schimburi de anvelope și prețurile combustibilului și al alor servicii mecanice, în funcție de zonă. În evoluția sa, ghidul a început să ridice popularitatea restaurantelor prin marcarea lor cu stele, iar începând din anul 1930 s-au alcătuit liste care ordonau restaurantele în funcție de calitatea serviciilor, cu o stea, două stele și trei stele.

Dacă vă întrebați care este diferența dintre o stea, două stele și trei stele oferite restaurantelor de către Michelin, clasificarea este foarte ușoară:

  1. O stea: Restaurantul este foarte bun.
  2. Două stele: Restaurant cu un meniu extraordinar, meritând să faci un popas în drumul tău.
  3. Trei stele: Restaurant cu un meniu extraordinar, meritând să călătorești până la el.

Cele mai bine reputate restaurante din ghidul Michelin

Restaurant Plaza Athenee – restaurant cu 3 stele Michelin, aflat în Paris, Franța

La fel ca în majoritatea restaurantelor ce au primit stele Michelin, Plaza Anthenee este accesibil doar cu rezervare. Cu toate acestea, odată trecut pragul, restaurantul te întâmpină cu cel mai tradițional aer franțuzesc posibil, cu muzică ambientală, cu majordomi politicoși, platouri delicioase și prețuri pe măsură. De exemplu, în medie, un mediu ajunge să coste în jur de 200 de euro de persoană.

Restaurant Geranium – restaurant cu 3 stele Michelin, aflat în Copenhaga, Danemarca

Acest restaurant este unul dintre cele mai neobișnuite restaurante ce au primit 3 stele Michelin. Este situat la etajul al 8lea al Stadionului Național de Fotbal din Copenhaga și aduce în meniu cele mai frumoase vederi asupra parcului. Despre bucătăria sa delicioasă nu are rost să scriem, doar are 3 stele Michelin, desigur că este delicioasă și spectaculoasă, însă nici prețurile nu sunt mai prejos, un meniu ajungând să coste, în medie, 270 de euro de persoană.

Restaurant La Pergola – restaurant cu 3 stele Michelin, aflat în Roma, Italia

Fiind premiat tot cu 3 stele Michelin, restaurantul La Pergola din Roma se află în mijlocul unei grădini panoramice, cu vedere spectaculoasă asupra orașului. Servește preparate ale bucătăriei mediteraneene, din ingrediente atent selecționate de Chef Heinz Beck, care este mereu în căutare de ingrediente cât mai proaspete și de o calitate cât mai înaltă. Dacă vă permiteți să luați cina la acest restaurant, cu siguranță nu trebuie să îl ratați, pentru că delicatesele ce vă vor fi puse în față vă vor încânta toate simțurile, la un preț cuprins între 150-230 de Euro de persoană.

Restaurant DriverXo – restaurant cu 3 stele Michelin, aflat în Madrid, Spania

Chef Dabid Muniz din acest restaurant este cel care aduce cea mai mare parte a faimei acestui restaurant, prin faptul că modul său de prezentare a platourilor cu preparate este ridicat la nivel de artă. Premiat cu 3 stele Michelin, restaurantul poartă pe cei ce-i trec pragul prin adevărate experiențe culinare inedite și le încântă papilele gustative cu cele mai intrigante gusturi. Situat în Madrid, cu o rezervare făcută înainte, acest restaurant vă așteaptă cu brațele deschise întru satisfacerea tuturor simțurilor, excepție făcând, desigur, simțul financiar, al cărui reprezentant, portofelul, va rămâne ușor flămând în urma vizitării restaurantului.

Restaurant Bord’Eau – restaurant cu 3 stele Michelin, aflat în Amsterdam, Olanda

Pentru cei ce doresc să viziteze Amsterdam, avem vești bune. Din topul nostru de 5 restaurante premiate fiecare cu 3 stele Michelin, acesta este cel mai ieftin. Deși gusturile acestor meniuri se ridică cel puțin la nivelul celorlalte restaurante mai sus menționate, prețurile sunt in jur de 50 de euro pentru o masă de prânz pe persoană, și aproximativ 130 de euro pentru o cină pentru o persoană. Pe lângă aceste vești minunate, restaurantul membru al hotelului De L’Europe vine la pachet cu o superbă vedere asupra orașului Amsterdam.

Știm că alegerea unui restaurant este importantă atunci când vizităm o țară străină, pentru că fiecare vizitator își dorește să încerce bucate tradiționale, căci arta culinară este, totuși, o artă bine dezvoltată de-a lungul timpului în întreaga lume.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai bine reputate restaurante din ghidul Michelin”

Proprietati favorite