Cauți Cazare?

Cele mai bune destinații din Europa pentru degustarea celor mai bune beri

destinatii europa degustare bere

Fie că ești sau nu un iubitor al berii, cu siguranță vei fi curios să guști o bere artizanală „acasă la ea”. Sunt multe orașe în Europa care pun accent pe această băutură cu tradiție, oferind varietăți pe care nici nu ni le-am putea închipui, încântându-ne simțurile. Și, mai ales, majoritatea fabricilor de bere organizează tururi în care poți învăța despre metoda de fermentare, procesul de ambalare și poți gusta unele dintre cele mai bune produse ale acestora. Așa că, dacă ai plănuit să călătorești în unul din orașele următoare, de ce să nu încerci și o băutură răcoritoare originală? Descoperă cele mai bune destinații europene pentru iubitorii de bere.

  1. Bruges, Belgia

Berea în Bruges este aproape ca o religie. În Bruges te poți bucura de o plimbare în care să descoperi arhitectura tipică unui oraș flamand, dar și de tradiția dantelelor sale, însă una dintre comorile orașului, pe care nu ar trebui să o ratezi, este Berea albă. Berea albă este produsă printr-o fermentație specială care o face tulbure și, prin urmare, aproape albă. Această bere dulce, asezonată cu puțină lămâie, poate fi degustată la o terasă într-unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa.

  1. Cracovia, Polonia

Capitala Poloniei este cel mai vizitat și cel mai cunoscut oraș din țară. Polonia are o legătură aparte cu berea, deoarece aceasta a contribuit într-un mod neașteptat la dezvoltarea locală. În ultimii ani a avut loc un fel de revoluție în care au început să apară foarte multe fabrici mici de bere artizanală. Datorită calității și a originalității lor, acestea atrag foarte mulți vizitatori. Cracovia găzduiește zeci de pub-uri în care poți gusta aceste beri excepționale la prețuri foarte mici.

  1. Munchen, Germania

Cu siguranță ai auzit de celebrul festival „OktoberFest”, sărbătorit în Germania, dar care a fost replicat și în țara noastră. În fiecare an, festivalul organizat în Germania atrage călători din întreaga lume, fiind consumați milioane de litri de bere. Acest lucru arată un mesaj simplu – în cultura și gastronomia germană berea ocupă un loc foarte important. Să bei o bere în Germania este o experiență culturală în sine, având o mulțime de posibilități de gusturi și arome de încercat.

  1. Amsterdam, Olanda

Amsterdam este un fel de capitală sfântă a turismului. Numai noi am scris deja de câteva ori despre acest oraș, în topurile noastre. Amsterdam este în topul orașelor bike-friendly din Europa, dar și în topul orașelor romantice pe care ar trebui să le vizitezi. Amsterdam are foarte multe elemente care îl urcă în toate topurile turismului, iar berea este și ea unul dintre ele. Și aici te poți înfrupta dintr-o varietate de sortimente de bere.

  1. Dublin, Irlanda

Când te gândești la Dublin, cel mai probabil te vei gândi fără ezitare și la bere. Dublin este recunoscut pentru fabricile sale faimoase de bere artizanală. Cel mai renumit loc este Guiness. Clădirea acesteia era în trecut locul unde se fermenta berea. Astăzi vizitatorii au ocazia să experimenteze ingredientele, istoria și cultura care spun povestea Guinness. Bonus: în timp ce te răsfeți cu o halbă de Guiness poți admira panorama Dublinului din minunatul Gravity Bar.

  1. Copenhaga, Danemarca

Probabil că te-ai obișnuit deja cu sloganul „Probabil una dintre cele mai bune beri din lume”. Danemarca este recunoscută și ea pentru experiența pe care o oferă, iar fabrica de bere Carlsberg este unul din locurile pe care le poți vizita când ajungi în Copenhaga. Nu trebuie să ratezi o halbă de bere aici, înainte sau după îți faci o poză cu statuia Mica Sirenă, simbol al Danemarcei. Există foarte multe oportunități diferite de a gusta și de a descoperi berea la Copenhaga, de la micile fabrici de bere la clasicii danezi.

  1. Praga, Cehia

Probabil știi că berea cehă este foarte bună, dar știai că are un gust și mai bun dacă o bei în Praga? Atunci când bei berea cehă proaspăt turnată în pahar, pacă are alt gust. Este foarte simplu să găsești bere bună în Praga. Cel mai sigur este să te oprești la Muzeul berii din Praga – unde vei găsi numai bere produsă în Cehia. La Muzeul Berii din Praga poți degusta oricâte halbe dorești, din nenumărate sortimente de bere absolut delicioasă. Cu siguranță se vor ridica la înălțimea tuturor așteptărilor tale!

  1. Zagreb, Croația

Dacă vrei să bei o bere făcută în Zagreb, cel mai bine ar fi să ceri cea mai bine vândută bere din țară. La orice terasă ar trebui să poți comanda un „Ozujsko”, o bere fabricată încă din 1892 în capitala Croației. Dincolo de toate aspectele, Croația e locul unde berea are un preț extrem de accesibil. Numărul tot mai mare de producători de bere din Croația este o dovadă a aprecierii lor pentru o bere artizanală bună. Țara apare mereu în topul primelor 20 de țări consumatoare de bere. Așa că vei găsi cu siguranță o mulțime de locuri unde să te oprești pentru a savura o bere sau două.

  1. Londra, Marea Britanie

O plimbare exploratorie prin pub-urile Londrei poate fi o modalitate foarte distractivă de a descoperi Londra, istoria și cele mai bune beri ale sale. Ai de alege din zeci de activități care combină istorie, distracție și degustare de bere în cea mai renumită capitală a lumii. Când vine vorba de bere bună, Londra are totul – de la pub-uri confortabile până la grădini colorate unde să te răcorești în verile calde veri. Locurile de unde poți cumpăra o halbă de bere sunt practic nelimitate, cu peste 120 de berării în oraș.

Există puține lucruri în lume mai bune decât să te așezi și să te relaxezi cu o bere rece gustoasă. Orașele cu tradiție recunoscută a berii vor continua să primească și să încânte turiștii cu cele mai variate sortimente. Consumată cu moderație, berea poate să ofere o experiență cu adevărat unică fiecărui turist.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai bune destinații din Europa pentru degustarea celor mai bune beri”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles