Cauți Cazare?

Restaurante tematice – mai mult decât o masă în oraș

Restaurante tematice mai mult decat o masa in oras

Când ieșiți să mâncați, în mod evident doriți întotdeauna să alegeți un restaurant care oferă mâncare excelentă. Uneori, totuși, vrei să mergi undeva distractiv, diferit și unic – și aici intervin restaurantele tematice.

Restaurantele tematice sunt restaurante în care ideea restaurantului are prioritate. Influențează arhitectura, mâncarea, muzica și „senzația” generală a restaurantului. Mâncarea are de obicei un loc în spate la prezentarea temei. Aceste restaurante atrag, în general, clienți numai datorită temei în sine.

Atunci când există un concept central sau o idee tangibilă care servește ca forță motrice în spatele restaurantului, atunci aceasta este probabil o temă. Atunci când există o idee culturală, istorică, conceptuală sau de mediu care poate fi identificată nu doar prin spațiu, ci și prin meniu, mâncare și tot marketingul, atunci este un restaurant tematic.

Restaurantele tematice nu sunt un concept nou – unele sunt înrădăcinate în cabaretul burlesc al Parisului din secolul al XIX-lea, în timp ce era modernă a restaurantului cu mega-marcă ar fi putut începe cu deschiderea Hard Rock Cafe din Londra în 1971.

Iată câteva dintre restaurantele tematice din lume:

  1. Restaurant Dinner in the sky, Belgia

Dinner in the Sky, cu sediul în Belgia, care a fost înființat în aproximativ 60 de țări de la lansarea sa din 2006, implică mesele legate de scaune la o masă suspendată de o macara în timp ce bucătari renumiți gătesc și servesc din centru.

Mic dejun pe cer, prânz pe cer, cocktailuri pe cer, nuntă pe cer, întâlnire pe cer, internet café pe cer … nu există nicio limită pentru imaginația ta. „Cina pe cer” este un eveniment care poate fi organizat oriunde (teren de golf, loc public, pista de curse, castel, podgorie, sit istoric …) atâta timp cât există o suprafață de aproximativ 500 m² care poate fi securizată. Spațiul oferă spațiu pentru 22 de persoane la masă, cu trei membri ai personalului în mijloc și poate sta în aer timp de 8 ore la rând

Acesta este un eveniment unic destinat oricui dorește să transforme o masă obișnuită sau o întâlnire într-un moment magic care va lăsa o impresie de durată oaspeților lor!

  1. Restaurantul de la hotelul Giraffe Manor, Nairobi, Kenya

Giraffe Manor este un hotel de tip boutique exclusivist, deținut de The Safari Collection. Giraffe Manor este adesea denumită una dintre cele mai interesamte proprietăți unde poți face poze excelente. Giraffe Manor este amplasat pe 12 acri de teren privat, pe o suprafață de 140 de acri de pădure indigenă din suburbia Langata din Nairobi.

Când luați masa puteți fi alături de girafe, hrânindu-le cu mâncare deoarece girafele vizitează de două ori pe zi căutând hrană, înainte de a se întoarce în pădure. Deși sunt încă animale sălbatice, s-au obișnuit să primească delicii de la rezidenți și oaspeți.

  1. Restaurantul Grotta Palazzese, Italia

Acest restaurant peșter italian este bine întemeiat printre cele mai unice restaurante din lume și cu siguranță vă va lăsa fără cuvinte. Este într-adevăr atât de frumos încât, în secolul al XVIII-lea, cel mai puternic proprietar al terenului din zonă a decis să-și arunce toate petrecerile aici. În câțiva ani a devenit o destinație populară pentru tinerii din clasa superioară.

Acum puteți rezerva o masă pentru prânz sau cină aici și vă puteți bucura de masă într-o peșteră. Grotta Palazzese oferă specialități locale italiene însoțite de vinuri de top, iar oaspeții pot comanda dintr-un meniu à la carte sau pot alege un meniu de degustare cu o varietate de porții mai mici.

Rețineți că există un cod vestimentar pentru oaspeți, iar nerespectarea regulilor poate duce la intrarea în restaurant. Sunt acceptate doar ținute elegante atât pentru bărbați, cât și pentru femei, astfel încât să nu existe flip flops, blugi, haine sportive sau pantofi sportivi.

  1. Cafenele cu câini și pisici din Coreea de Nord

Dacă sunteți iubitori de animale călătoria poate fi grea, mai ales dacă îți lipsesc animalele pe care le-ai lăsat înapoi acasă. Cafenelele pentru câini și pisici din Coreea de Sud (și din alte țări) își propun să vă ajute, oferindu-vă un loc de relaxare și de mângâiere a unor animale. Fiecare cafenea are în jur de o duzină de animale cu care poți să stai, să te îmbrățișezi, să te joci și să te bucuri de compania lor. S-ar putea să găsiți o cafenea pentru pisici care să fie mult mai relaxantă decât o cafenea pentru câini, care poate deveni extrem de haotică ori de câte ori un nou client rătăceste înăuntru.

„Table a cat cafe” – este probabil una dintre cele mai bune cafenele pentru pisici din Seul. Are în jur de nouă pisici (dar, desigur, se poate schimba). Aceste pisici au rase diferite, cum ar fi Scottish Fold, Calico, Tortoiseshell și Siamese.

Toate aceste pisici sunt foarte prietenoase și gata să se joace cu oamenii. Nu trebuie să le oferiți delicii pentru a veni la voi. Ambianța cafenelei este, de asemenea, un plus, dat fiind că este spațioasă, curată și are o atmosferă foarte clară.

  1. Safe House, Chicago

Una dintre cele mai unice teme de restaurant pe care trebuie să le încercați este la Safe House, în Chicago. La Safe House, mesele se dublează ca spioni internaționali.

Situat în clădiri discrete etichetate ca „International Exports Ltd.” în Milwaukee și Chicago, oaspeții intră furnizând o parolă. Dacă nu spun cuvântul potrivit, oaspeții trebuie să îndeplinească (adesea jenant) „misiuni”. Aceste misiuni sunt transmise prin intermediul camerelor de supraveghere către mesele din interior. Odată ce „spionii” se infiltrează în zona de luat masa, aceștia sunt tratați ca operatori ascunși într-o misiune de distracție și mâncare.

Ați putea susține că cina în sine este o experiență dar temele unice ale restaurantului aduc un plus acestuia, creând divertisment și oferind clientului o masă de neuitat.

Comentarii

Fii primul care comentează “Restaurante tematice – mai mult decât o masă în oraș”

Proprietati favorite