Cauți Cazare?

Golful Aqaba – locul unde se întâlnesc 4 țări

Golful Aqaba locul unde se intalnesc 4 tari

Golful Aqaba sau Golful Eilat este un golf mare la vârful nordic al Mării Roșii, la est de Peninsula Sinai și la vest de Peninsula Arabică. Litoralul său este împărțit în patru țări: Egipt, Israel, Iordania și Arabia Saudită. Golful servește drept punct de legătură pentru continentele africane și asiatice. Aceste țări sunt porturi comerciale importante și stațiuni populare pentru turiștii care doresc să se bucure de climatul cald.

Înainte de Acordurile de pace din 1994 dintre Iordania și Israel, în regiunea Golfului a existat puțină dezvoltare din cauza violenței istorice de lungă durată. Importanța logistică a Golfului Aqaba și preocupările sale de mediu au impus dușmanilor de lungă durată să lucreze împreună. Angajamentul de a păstra și proteja mediul fragil al regiunii a dus la cooperarea nu numai între cei care au semnat tratatul de pace, ci între toate națiunile de frontier: Egipt, Israel, Iordania, Arabia Saudită.

Orașele Taba din Egipt, Eilat din Israel și Aqaba din Iordania sunt cele trei mari orașe situate pe Golful Aqaba.

Despre Aqaba, Iordania:

Situat la gura Golfului Aqaba, Aqaba este singura ieșire a Iordaniei spre mare și un nod de transport către țările din Golf. Marea Aqaba și aeroporturile cuprind puncte focale pentru dezvoltarea unui important centru logistic regional și internațional. În plus, Aqaba este pregătită ca fiind unul dintre centrele industriale primare ale Iordaniei, cu câteva industrii grele cheie planificate pentru sud și nord-est al orașului dar și fabrici ușoare de fabricație, asamblare și prelucrare.

În timp ce Aqaba oferă în prezent peste 1.100 de camere de hotel, sunt în curs de planificare creșterea facilităților turistice ale orașului. Iordania are planuri majore de dezvoltare a turismului în Aqaba, în special în zona de la sud de centrul orașului. Iordania intenționează, de asemenea, să consolideze capacitatea și produsele turistice din Petra și Wadi Rum. Aqaba are o combinație ideală de viață de oraș, plaje și istorie. Deși există o graniță între ele, Aqaba se află în imediata apropiere a orașului Eilat, cel mai sudic oraș al stațiunii din Israel. În timp ce apa și plajele atrag multe persoane aici, locația excelentă a orașului oferă vizitatorilor acces la numeroase atracții uimitoare din Iordania, inclusiv Wadi Rum și celebrul oraș pierdut Petra.

Aqaba atrage, de asemenea, vizitatori pe tot parcursul anului datorită vremii și a accesului la Marea Roșie. Marea Roșie este cunoscută pentru scufundări și snorkeling incredibil. Chiar la sud de oraș, Parcul marin Aqaba are 7 km de țărm, unde vizitatorii pot explora recifele de corali ale mării, peștii și alte vieți marine. Acesta este, de asemenea, cel mai bun loc pentru a vă bucura de plajă. Există zonă în aer liber pentru sporturi precum volei și fotbal dar și o zonă de picnic.

Orașul este cel mai bine cunoscut astăzi ca stațiune pentru scufundări și pentru plaja minunată. Cu toate acestea, activitatea industrială rămâne importantă pentru zonă, iar orașul este un exportator de fosfat și scoici. Orașul este, de asemenea, un important centru administrativ în sudul îndepărtat al Iordaniei.

Despre Taba, Egipt:

Taba este un oraș egiptean în apropierea vârfului de nord al Golfului Aqaba. Taba este punctul de trecere a frontierei dintre Israel și Egipt pe Golful Aqaba. Zona se mândrește cu un hotel și cazinou și un aeroport situat în apropierea Ras-el-Naqab. Ras-el-Naqab ar putrea fi dezvoltată ca zonă liberă de schimb și procesare datprita dezvoltării serviciilor turistice, terminalului de pasageri, mărfuri și facilități comerciale. Există planuri pentru dezvoltarea vastă a facilităților turistice în regiunea Taba în cadrul a trei centre de dezvoltare dintre graniță și Ras Bourka. Dezvoltarea va include, de asemenea, noi centre urbane la graniță și Moqbela / Al Homayra, un cazinou de clasă mondială, terenuri de golf și porturi de agrement. Taba este un loc perfect de vacanță pentru frecventat atât de egipteni cât și de turiști, în special pentru cei din Israel în drum spre alte destinații din Egipt sau ca o escapadă de weekend pe egipteni. Este cea mai nordică stațiune de pe Riviera Mării Roșii din Egipt.

Una dintre activitățile pe care trebuie pur și simplu să le faceți în timp ce vă aflați în această zonă este să faceți scufundări. Totodată, Coloured Canyon, în Sinai, este o vizită obligatorie în timp ce vă aflați în zonă. Canionul, această frumusețe natural, te va face să te întrebi cum sunt posibile astfel de formațiuni de roci interesante!

Despre Eilat, Israel:

Eilat, cel mai sudic oraș din Israel, este situat la intersecția JRV cu Golful Aqaba și se învecinează cu Iordania și Egiptul (Taba). Viața bogată subacvatică din golf și locația sa strategică la intersecția a două deșerturi – Sinai și Arava – fac din Eilat o stațiune litorală memorabilă, cu un sezon turistic pe tot parcursul anului.

Mulți dintre cei 40.000 de locuitori ai orașului sunt angajați în diferite industrii turistice sau legate de turism, în timp ce industria construcțiilor lucrează ore suplimentare pentru a ține pasul cu numărul tot mai mare de vizitatori. Se anticipează că 6.600 camere de hotel ale orașului în 1995 vor crește cu 150% în următorii ani, la fel ca și numărul facilităților de cazare non-hoteliere. Eilat este cel mai dezvoltat centru urban care oferă o serie de atracții turistice și facilități, cum ar fi restaurante, cluburi de noapte, facilități de apă și alte sporturi și programe de vizionare a siturilor.

Recent a fost elaborat un plan de dezvoltare cuprinzător pentru regiunea Eilat și Eilot. Planul include propuneri pentru proiecte unilaterale, precum și proiecte bilaterale cu Regatul Iordaniei.

Comentarii

Fii primul care comentează “Golful Aqaba – locul unde se întâlnesc 4 țări”

Proprietati favorite