Cauți Cazare?

Nepal – o călătorie prin munți

Nepal o calatorie prin munti

Nepal este un paradis al călătorilor ce combină priveliștile din Himalaya, templele aurii, satele fermecătoare de pe deal și viața sălbatică din junglă pentru a oferi una dintre cele mai mari destinații de călătorie din lume.

Nepal este o țară de contraste. Bogățiile naturale spectaculoase se combină cu o cultură vibrantă și un simț al istoriei. Acasă la zece dintre cei 14 înalți munți din lume, țara oferă un cadru magnific pentru drumeții și alpinism, precum și unele dintre cele mai bune experiențe de rafting pe apă din lume. Cu gama sa vastă de altitudini, Nepal găzduiește, de asemenea, o varietate incredibilă de specii de plante și animale, inclusiv peste 300 de specii de orhidee. Cu peste 800 de soiuri de păsări, aceasta reprezintă aproape 10% din speciile aviare din lume. Cultura antică și arhitectura tradițională din Kathmandu înseamnă că orașul se mândrește cu nu mai puțin de șapte situri ale Patrimoniului Mondial, în timp ce Nepalul este renumit pentru mănăstirile sale pitorești, precum și pentru că găzduiește Lumbini, locul de naștere al Lordului Buddha.

Indiferent dacă aveți doar o zi sau câteva săptămâni la dispoziție, Nepal oferă cele mai bune opțiuni de admirare a muntelui din lume. Faceți o excursie la Nagakot sau Dhulikhel unde există vederi panoramice ale muntelui Himalaya. Fie că este vorba de un zbor de munte sau de o călătorie istovitoare către Everest sau Annapurnas; din momentul în care zbori, vei fi binecuvântat cu vederi superbe ale vârfurilor înzăpezite. Iată câțiva din munții spectaculoși ai Nepalului.

  1. Muntele Everest

Muntele Everest este cel mai înalt munte din Nepal și, de asemenea, cel mai înalt din lume. Înălțimea sa este de 8.848 de metri deasupra nivelului mării și este situată în districtul Solukhumbu, parte a lanțului Khumbu Mahalangur Himalaya. Se află pe lista de top a munților Nepalului și este admirat pentru înălțimea și frumusețea sa. Se mai numește „Sagarmatha” în limba nepaleză care înseamnă și „capul cerului”. Regiunea Everest din Nepal este cea mai populară regiune pentru drumeții în țară.

Expediția pe Mt. Everest durează mult timp și se pregătește în jur de 60 de zile. Are multe provocări, inclusiv vreme extrem de rece, temperatură scăzută de îngheț și condiții dificile de urcare. Trebuie să vă aclimatizați pentru o perioadă lungă de timp înainte de a putea ajunge la vârf și a coborî înapoi.

Kala Patthar (cunoscut și sub numele de Kala Pattar sau Kalapatar, 5.164 m), lângă Everest Basecamp, rămâne punctul de vedere de top din Nepal. Oferă cea mai apropiată priveliște de pe Muntele Everest la care se poate ajunge fără abilități serioase de alpinism.

  1. Muntele Lothse

Lhotse este al patrulea cel mai înalt munte din lume și se află printre cele mai bune lanțuri montane din Nepal. Este cea mai bună alternativă la Muntele Everest, deoarece traseul este mai mult decât același. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de „un zid de gheață albastră glaciară” și a fost spus ca fiind cele mai romantice vârfuri ale lumii. Poeții au descris frumusețea acestui loc „ca Hollywood, palpitant și totuși fascinant”. Primăvara este cel mai bun anotimp pentru a vizita munții uimitori.

  1. Muntele Makalu

Acest munte seamănă cu o piramidă cu patru fețe de zăpadă și gheață. Este numit după zeul hindus, ‘Lord Shiva’. Este, de asemenea, cunoscut pentru dimensiunea sa gigantică. Este considerat unul dintre cele mai dificile culmi de urcat. Este cel mai bun loc pentru oamenii care caută aventuri și senzație de fior. Acest loc este plin de stânci și curbe periculoase care îl fac cel mai interesant vârf de urcat. Cel mai bun moment pentru a călători în această zonă este în timpul sezonului de primăvară. Acest lanț muntos este printre cei mai buni munți din Nepal pentru a urca.

  1. Muntele Kanchenjunga

Acesta este al treilea cel mai înalt vârf din lume, cu cinci munți proeminenți și, prin urmare, numit „cele cinci comori ale zăpezii”. Înălțimea acestui lanț montan este de 8.586 metri deasupra nivelului mării și este situată în districtul Taplejung. Trekkingul este un lucru rar în acest lanț montan, ceea ce face mai interesant să încerci. Vârful dominant al Kanchenjunga este atât de înalt încât o călătorie către tabăra sa de bază este o aventură care continuă să dea lovitura de adrenalină. Frumusețea din natură are propriul său sentiment ceresc. Cel mai bun moment pentru călătorie este mijlocul lunii martie – iunie și mijlocul lunii septembrie – octombrie. Nu trebuie să mergeți la drumeții în sezonul musonic, deoarece urmele devin foarte alunecoase. Puteți simți esența cerului în vârfurile albe ale Nepalului.

  1. Muntele Dhaulagiri

Dhaulagiri este al șaptelea cel mai înalt munte din lume și își are numele derivat dintr-un cuvânt sanscrit „Dhwala” care înseamnă „orbitor, alb și frumos” și „Giri” care înseamnă „munte”. Munții Nepalului par a fi raiul pe pământ, așa spun drumeții când vizitează acești munți. Există câțiva oameni care vizitează acest lanț montan, așa că oferă o oportunitate excelentă oamenilor care doresc să aibă experiența de drumeții într-o zonă mai puțin aglomerată. Crestele oferă cele mai bune și spectaculoase obiective turistice din zonă. Această regiune este cu adevărat vibrantă datorită climatului său.

Nepal este o țară surprinzător de diversă, care atrage vizitatori din mai multe motive. Unii sunt ademeniți de chemarea munților și caută să urce sau să călătorească în Himalaya, alții sunt intrigați de cultură și faimosul oraș Kathmandu și, totuși, alții vin în speranța că vor găsi un fel de trezire spirituală. Nepal poate fi o aventură de adrenalină, un deschizător de ochi cultural, o experiență care schimbă viața sau toate cele de mai sus.

Comentarii

Fii primul care comentează “Nepal – o călătorie prin munți”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles