Cauți Cazare?

Trenurile lumii – care sunt cele mai uimitoare?

Trenurile lumii care sunt cele mai uimitoare

Știați că există trenuri care nu numai că transportă pasageri, însă oferă și un plus de experiență unică? În timp ce un avion s-ar putea să vă ducă la destinație repede, nimic nu depășește cu adevărat romantismul – și oportunitățile de admirare pe geam a priveliștilor, a unei călătorii cu trenul. Iată cele mai uimitoare trenuri ale lumii și ce oferă acestea:

  1. Glacier Express – Elveția

Conectând două dintre cele mai pitorești stațiuni montane din Elveția, Zermatt și St Moritz, Glacier Express este cel mai relaxant mod de a vă bucura de peisajul uimitor al Alpilor Elvețieni.

Trenul este, de asemenea, denumit „cel mai lent tren expres din lume”: călătoria durează aproximativ 8 ore. Există un motiv bun pentru acest ritm lent: trenul își face drumul prin Alpi, prin văi înguste, curbe strânse, 91 de tunele și peste 291 de poduri. Puteți călători de la Zermatt la St. Moritz sau invers. Traseul constă din patru secțiuni, fiecare cu propriul peisaj unic. Călătoria la bordul Glacier Express este confortabilă iar atât vagoanele de clasa I, cât și cea de-a doua au ferestre panoramice etanșe până la acoperiș. Trenul are aer condiționat iar informații despre rute și site-uri pe parcurs sunt furnizate prin căști. Sunt disponibile prize electrice și wifi gratuite și veți avea acces la sistemul de infotainment folosind smartphone-ul sau tableta. Toate acestea pentru a oferi un plus de relaxare.

  1. TranzAlpine – Noua Zeelandă

Este probabil cea mai pitorească călătorie cu trenul din Noua Zeelandă și una dintre cele mai pitorești călătorii cu trenul din întreaga lume. TranzAlpine, condus de operatorul de trenuri din Noua Zeelandă KiwiRail, ca parte a diviziei Marile călătorii din Noua Zeelandă, rulează o dată pe zi între Christchurch, Arthur’s Pass și Greymouth pe coasta de vest a insulei de Sud, prin uimitoarele peisaje montane cețoase din Alpii de Sud. Călătoria durează 4 ore și jumătate și, dacă doriți, puteți face un traseu dus-întors într-o zi.

Vagoanele trenului au un sistem avansat de suspensie airbag pentru o deplasare mai liniștită și mai lină, ferestre panoramice laterale și de pe acoperiș necolorate, nereflectante, pentru a surprinde frumusețea Alpilor de Sud și a peisajului pădurilor alpine din centrul insulei de Sud, declanșat prin GPS comentarii de călătorie în cinci limbi la locul dvs. prin căști, plus afișaje de informații și video HD aeriene și sunt încălzite central / cu aer condiționat pentru confortul pasagerilor.

  1. The Ghan – Australia

Australia’s Outback găzduiește unele dintre cele mai uimitoare peisaje ale planetei, iar The Ghan oferă călătorilor posibilitatea de a experimenta peisajul vast în lux pur. Trecând fix prin centrul roșu aprins al Australiei, The Ghan călătorește de la Darwin în nord până la Adelaide – o distanță totală de aproape 3200 de kilometri. Acesta plimbă pasagerii de pe coasta luxuriantă și tropicală a Teritoriului de Nord, prin stâncile roșii din zonele MacDonnell și pe câmpiile fertile din Australia de Sud. O plimbare pe The Ghan oferă, de asemenea, și excursii în afara trenului, inclusiv un tur cu barca pe Cheile Nitmiluk și o excursie în orașul extraordinar Alice Springs.

  1. Trans-Siberian Railway – Russia

Căile ferate transsiberiene se numără printre cele mai lungi rute feroviare din lume. Începând de la capătul său vestic de la Moscova, Transiberiana traversează Munții Ural și apoi pădurea densă siberiană. Se întinde pe toată lățimea Rusiei și leagă capitala de Vladivostok din est. Călătoria de opt zile îi transportă pe pasageri prin repere importante, printre care amintim: magnificul pod lung de 3227 de metri care traversează râul Ob la Novosibirsk (al treilea oraș ca mărime din Rusia) și apele albastre uluitoare ale lacului Baikal, cel mai mare lac de apă dulce din lume în volum.

  1. Belmond Hiram Bingham – Peru

Numit după exploratorul care a redescoperit cetatea incașă, izbitoarul tren de culoare albastră și aurie al lui Hiram Bingham iese în evidență în peisajele înverzite ale Peru. Călătorind cu trenul de lux prin unele dintre cele mai romantice peisaje din Peru și terminând cu uimitoarea Machu Picchu, Belmond Hiram Bingham este o călătorie care trebuie făcută o dată în viață. Plecând de la vechea capitală Cusco, Belmond Hiram Bingham străbate Valea Sacră a Incașilor, o vale uimitoare formată de râul Urubamba. De asemenea, trece prin micul sat Ollantaytambo. Cu toate acestea, punctul final al călătoriei este adevărata bijuterie: Machu Picchu.

În interiorul vagoanelor în stil Pullman, vă puteți bucura de luxul unei lumi trecute, cu lemn strălucitor, țesături fine și accesorii de epocă. Aici, eleganța și farmecul de modă veche sunt pe primul loc.

Pe lângă aceste trenuri faimoase ale lumii, putem aminti și unele dintre cele mai rapide și performant trenuri ale erei noastre. Spre exemplu, Shanghai Maglev: 267 mph – deși este cel mai rapid tren din lume nu este cel mai nou, cel mai strălucitor sau chiar cel cu cele mai scumpe bilete. Biletul costă doar 8 dolari de persoană, pe călătorie, Maglev parcurge aproape 30 de la Aeroportul Internațional Pudong din Shanghai până la stația de metrou Longyang de la periferia Shanghaiului.

Fuxing Hao CR400AF/BF – aparține tot Chinei și este cel mai rapid tren non-maglev care este în prezent în funcțiune. Numele „Fuxing Hao” se traduce prin „întinerire” și fiecare dintre cele două trenuri au fost marcate cu porecle: CR400AF este „Dolphin Blue”, iar CR400BF este „Golden Phoenix”. „CR” înseamnă China Railway. Ambele durează mai puțin de cinci ore pentru a transporta până la 556 de pasageri fiecare între Beijing South și Shanghai Hongqiao Station, înjumătățind cu ușurință timpul de aproape 10 ore necesar pentru a călători pe linia feroviară convențională, paralelă, între aceste două megalopoluri.

Deși am vorbit numai despre China, Frecciarossa 1000, trenul italian, călătorește cu viteze impresionante prin puncte fierbinți precum Milano, Florența, Roma și Veneția. În timp ce Italia își limitează trenurile la o viteză de 190 mph, Frecciarossa 1000 ar fi atins o viteză maximă de 243 mph (393,8 km / h) în 2016.

Comentarii

Fii primul care comentează “Trenurile lumii – care sunt cele mai uimitoare?”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles