Cauți Cazare?

Egipt – țara faraonilor

Egipt tara faraonilor

Egiptul se distinge prin întinusl Nil, prin comorile sale antice, istorie grozavă, deșerturi vaste, soare cald și plaje reci. Cu toate acestea, Egiptul are mai multe de oferit decât v-ați putea aștepta. Egiptul este cea mai prietenoasă țară din Africa de Nord și din Orientul Mijlociu. Majoritatea locurilor turistice sunt bine conectate prin intermediul autobuzelor care sunt multe și ieftine și, de asemenea, prin intermediul trenurilor și avioanelor.

Când să mergeți în Egipt?

Cel mai bun moment pentru a vizita Egiptul depinde de unde doriți să mergeți. În general, iarna (decembrie-februarie) este sezonul turistic, iar vara (iunie-august) este sezonul scăzut în toate părțile țării, cu excepția coastelor, și într-un grad mai mic în Cairo. Prețurile hotelurilor reflectă acest lucru.

În ceea ce privește vremea, iunie-august este insuportabilă aproape oriunde la sud de Cairo, în special în jurul orașului Luxor și Aswan, temperaturile din timpul zilei cresc până la 40 ° C. Vara în Cairo este aproape la fel de caldă și combinația de căldură, praf, poluare, zgomot face ca mersul pe străzile orașului să fie un adevărat test de rezistență. Pe de altă parte, un soare arzător ar putea fi exact ceea ce se dorește pentru o săptămână sau două de bronz lent pe plajele din sudul Sinaiului, Coasta alexandrină sau Marea Roșie.

Conform standardelor internaționale, Egiptul este încă destul de ieftin, deși taxele de intrare, tururile cu ghid și transportul privat pot crește cu adevărat costurile.

În ciuda imaginii sale destul de clișeice, există mult mai mult în Egipt decât templele, mormintele și Tutankhamun. Fiind printre primele state ale lumii, a precedat civilizațiile Greciei și Romei cu câteva milenii, Egiptul a fost responsabil pentru unele dintre cele mai importante realizări din istoria umană. Aici a fost inventată scrierea, au fost ridicate primele monumente de piatră și s-a stabilit o întreagă cultură, care a rămas în mare parte neschimbată de mii de ani.

Egiptul este fantastic de vizitat dacă sunteți interesat de istorie, culturi antice, geografie, evenimente actuale, religie, măiestrie, artă sau inginerie antică.

Iată top 5 din multele lucruri pe care le puteți face sau locurile pe care le puteți vizita când ajungeți în Egipt:

  1. Piramidele din Giza

Piramide pot fi găsite în tot Egiptul, dar cele mai faimoase sunt Marile Piramide din Giza, care se află chiar în afara orașului Cairo. Cea mai vechi dintre cele trei este, de asemenea, cea mai mare și a fost mormântul faraonului Khufu. Marele Sfinx se află în aceeași zonă cu Marile Piramide din Giza. Această statuie, care are capul unui bărbat și corpul unei pisici, stă de pază peste piramida de mijloc și mormântul lui Khafre, fiul lui Khufu. A treia dintre piramidele de la Giza este mormântul lui Menkaure. Toate cele trei piramide principale au piramide și mastabas mai mici sau morminte ale rudelor și oficialilor regelui care le înconjoară.

Piramidele din Giza nu sunt departe de periferia orașului. Odată ce ați ajuns la marginea complexului piramidal, puteți merge sau călări pe cal sau cămilă printre structuri și monumente. Biletul de intrare vă permite să vă plimbați sau să vă călăriți în jurul piramidelor. Puteți intra în părți ale piramidei lui Khufu, dar acest lucru necesită un bilet separate.

  1. Valea Regilor

După cum sugerează și numele său, Valea Regilor este locul unde zeci de faraoni au fost lăsați să se odihnească. De fapt, veți găsi aici 63 de morminte regale, inclusiv faraoni notabili precum Tutankhamun (sau regele Tut), Ay și Ramses VI. Călătorii pot ajunge la Valea Regilor – care este deschisă pe tot parcursul anului de la 6 a.m. la 4 sau 5 p.m. – cu bicicleta, taxi sau autobuz turistic.

Înainte de a intra să viziteze mormintele, vizitatorii pot verifica bazarul (sau piața) proprietății pentru suveniruri. Biletul de intrare vă va duce în trei dintre morminte, cu toate acestea puteți plăti suplimentar pentru a intra în altele (cum ar fi King Tut’s). Fiecare mormânt este bogat în lucrări de artă și este merită cu-adevărat văzut.

  1. Croazieră pe Nil

O croazieră pe Nil este una dintre cele mai populare modalități de a vedea bogăția de comori arheologice și atracții culturale pe care Egiptul le oferă. Nil este cel mai lung râu din lume și se întinde de la Luxor la Aswan iar reperele emblematice sunt presărate pe lungimea sa vastă, lăsându-vă să vă minunați de numeroasele monumente antice ale Egiptului de-a lungul drumului, inclusiv situri religioase și temple de la Kom Ombo, Edfu și Esna, etc.

  1. Vizită la Aswan

Deși există mai puțin de văzut în Aswan în ceea ce privește ruinele egiptene antice, orașul are o istorie proprie interesantă și arată o altă parte a Egiptului prin cultura sa nubiană (un grup etnic originar din Sudan și sudul Egiptului). Puteți afla despre populația nubiană din Aswan la Muzeul Nubian al orașului.

  1. Abu Simbel

Cel mai magnific dintre monumentele construite de Ramses II, Abu Simbel este exemplul perfect al ambiției domniei acestui faraon. Întregul complex al templului a fost mutat din locația sa inițială și ridicat bucată cu bucată pe site-ul actual de către o echipă internațională UNESCO care lucrează împotriva timpului pentru a-l proteja de inundațiile din Aswan din anii 1960. Templul a fost dedicat zeilor Amun, Ra-Horakhty și Ptah, precum și însuși zeității Ramsese. În general, este considerat cel mai măreț și mai frumos dintre templele comandate în timpul domniei lui Ramses II și unul dintre cele mai frumoase din Egipt. În interiorul templului de la Abu Simbel, culorile rămân, iar statuile și sculpturile sunt dintre cele mai spectaculoase.

Așadar, cu piramidele sale magnifice, marile temple și renumita croazieră pe râul Nilului, Egiptul este un loc demn de explorat pentru tot orice gen de turiști. Egiptul este o țară uimitoare care oferă o cultură bogată și diversă. Oamenii vorbesc accente diferite, mănâncă alimente distincte, au tradiții interesante și chiar poartă modele diferite de haine care reprezintă fiecare oraș!

Comentarii

Fii primul care comentează “Egipt – țara faraonilor”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles