Cauți Cazare?

Patagonia argentiniană – frumusețea sălbăticiei înghețate

Patagonia argentiniana frumusetea salbaticiei inghetate

Patagonia este o regiune care cuprinde cel mai sudic vârf al Americii de Sud, împărțită de Argentina și Chile, cu Munții Anzi ca linie de separare. Partea argentiniană prezintă stepe aride, pajiști și deșerturi, în timp ce chilianul are fiorduri glaciare și pădure tropicală temperată. Această regiune din munții Anzi nu este altceva decât o zonă încântătoare. Lacurile de cobalt, ghețarii în nuanțe de azur, copacii de smarald și cerul turcoaz se întind cât se vede. De fapt, perspectivele Patagoniei argentiniene sunt atât de cuprinzătoare încât Charles Darwin a descris odată regiunea ca fiind „fără margini”.

În a doua jumătate a secolului XX, turismul a devenit o parte din ce în ce mai importantă a economiei Patagoniei. Inițial, o destinație doar pentru cei care călătoresc cu ruscasul, regiunea a atras un număr tot mai mare de vizitatori de lux, pasageri de croazieră care înconjoară Capul Horn sau care vizitează Antarctica și turiști de aventură și activități. Principalele atracții turistice includ ghețarul Perito Moreno, Peninsula Valdés, districtul lacurilor argentiniene și Ushuaia și Tierra del Fuego (orașul este, de asemenea, un loc ideal pentru călătorii în Antarctica, aducând și mai mulți vizitatori). Turismul a creat noi piețe la nivel local și pentru export pentru meșteșuguri tradiționale, cum ar fi artizanat mapuche, textile guanaco, cofetărie și conserve.

Iată top 5 lucruri pe care le poți face în Patagonia argentiniană:

  1. Ghețarul Perito Moreno, Parcul Național Los Glaciares

Ghețarul Perito Moreno este un ghețar situat în Parcul Național Los Glaciares din sud-vestul provinciei Santa Cruz, Argentina. Este una dintre cele mai importante atracții turistice din Patagonia argentiniană. Structura sa de 250 km pătrați, cu o lungime de 30 km, este unul dintre cei 48 de ghețari alimentați de câmpul de gheață din sudul Patagoniei, situat în sistemul Anzilor, împărțit cu Chile. Acesta reprezintă a treia cea mai mare rezervă de apă dulce.

Datorită dimensiunii și accesibilității sale, Perito Moreno este una dintre atracțiile turistice majore din sudul Patagoniei, iar ruperea acestui ghețar este considerată unul dintre cele mai impresionante spectacole naturale din lume. Evenimentele de ruptură beneficiază zona prin producerea unei vizibilități internaționale enorme, care se traduce prin surse de venit pentru dezvoltarea turistică în creștere a regiunii, care își are baza de sprijin în orașul El Calafate.

Orașul are un aeroport internațional, cu multe companii de turism care desfășoară tururi zilnice. Un centru mare pentru vizitatori de pe site are un circuit de mers pe jos care permite vizitatorilor să vadă flancul sudic și marginea orientată spre est a ghețarului. În ultimii ani, tururile de drumeții pe gheață au câștigat popularitate. Cele două tururi standard sunt o opțiune „mini-trekking”, constând dintr-o scurtă plimbare de aproximativ o oră și jumătate și o versiune „marea gheață”, care este de obicei aproximativ cinci ore.

  1. Ushuaia, Tierra del Fuego

În țara focului există orașul de la capătul lumii: Ushuaia. Renumit pentru a fi cel mai sudic oraș al planetei, Ushuaia este adesea ultimul port de escală pentru oamenii din misiunea lor patagonică, fie că sunt călători care au bifat toate casetele, fie aventurieri care au venit să descopere secretele acestui îndepărtat colț al lumii. Ushuaia cuprinde multe dintre trăsăturile definitorii ale regiunii: îndepărtată, încântătoare, greu de imitat. Puteți merge pe urmele lui Charles Darwin și să navigați pe Canalul Beagle și trimiteți-le celor dragi o carte poștală de la sfârșitul lumii!

  1. Observarea balenelor în Puerto Madryn

The Southern Right Whale este una dintre cele mai mărețe mamifere pe care le puteți vedea în Argentina, iar locul ideal pentru a face acest lucru este din orașul patagonian Puerto Madryn. Apele adăpostite ale golfului Golfo Nuevo oferă locul perfect de reproducere pentru aceste mamifere incredibile care vin aici să se împerecheze între iunie și decembrie, care este cel mai bun moment pentru a vizita. Tururile de observare a balenelor pleacă regulat din oraș și durează aproximativ o oră și jumătate.

  1. Bariloche și cele șapte lacuri

Bariloche este un vis alpin situat în cartierul lacului uluitor din Patagonia Argentinei. Faimos pentru ciocolată, schi și, desigur, pentru lacuri, Bariloche este o vizită obligatorie în orice călătorie în Patagonia. Puteți închiria o mașină și să explorați regiunea în ritmul propriul, oprindu-vă, dacă îndrăzniți, să înotați în oricare dintre lacurile glaciare care abundă locul. Bariloche este un paradis pentru cei care iubesc plimbările în aer liber, așa că pregătiți-vă să fiți recompensat cu câteva priveliști de talie mondială după drumeții pe una dintre numeroasele trasee cu care se mândrește zona.

  1. Trekking toamna

Anotimpurile sunt răsturnate în Patagonia, deoarece se află în emisfera sudică. Regiunea, cunoscută pentru uimitoarele sale lanțuri montane, stepe și pajiști, este probabil cea mai bine vizitată în toamnă, aprilie – iunie, când peisajul se transformă în timpul tranziției dintre anotimpuri. O simfonie de culori roșii, galbene și verzi curge peste peisaj și, împreună cu vremea imprevizibilă, te poți trezi călătorind printr-un veritabil glob de zăpadă de frumusețe patagoniană în oricare dintre lunile de toamnă.

Cel mai bun moment de-a vizita Patagonia

Cele mai bune perioade pentru a vizita Patagonia Argentinei sunt octombrie până în noiembrie (primăvara în emisfera sudică) și decembrie până în februarie (vară). În aceste luni, vremea este blândă, iar călătorii pot vedea atracțiile naturale în toată splendoarea lor.

Ar trebui să vă faceți aranjamentele de călătorie de primăvară și vară cu mult timp în avans, deoarece vizitatorii merg în Argentina pentru condiții optime de drumeții. Împachetați haine groase pentru a combate vânturile puternice din Patagonia (mai ales dacă intenționați o vizită în Patagonia de Sud). Ianuarie și februarie atrage cea mai mare mulțime, dar octombrie, martie și aprilie sunt, de asemenea, momente bune pentru vizitarea obiectivelor turistice, cu soare și temperaturi ridicate.

Comentarii

Fii primul care comentează “Patagonia argentiniană – frumusețea sălbăticiei înghețate”

Proprietati favorite